Monthly Archives: April 2010

vulcanul si aeroportul, partea a patra

Duminica seara am plecat spre Romania cu autocarul din motive de nezbor in Anglia si Romania. In autogara la Victoria Coach Station nebunie si lume gramada de vroia sa plece in diverse locuri. Stat la coada in fata de tot sa prind loc in fata pentru mine si restul. Soferi nemti, ne-au speriat un pic ca erau sa loveasca pe unu pe la iesirea din statie, da cre’ca din cauza de drum, ca la englezi se merge pe dos, dupa aia calatoria a fost OK. Am ajuns la Dover pentru feribot, stat cam juma de ora sa vina feribotul, dupa aia cateva minute sa pana s-a urcat autocarul in feribot si o ora jumate de plimbat pana la Calais. Pe feribot au avut duty-free, ceea ce mi s-a parut destul de cool si cu preturi chiar decente. Ajuns in Franta, dupa aia s-au dus in Belgia pe la Brussel, dupa care nu mai stiu ce-au facut c’am atipit, m-am trezit prin Germania la un moment dat. S-a mers bine de tot, am ajuns la Koln cu o ora mai devreme decat era planificat.

Autogara unde ne-a lasat autocarul era formata doar din niste scaune de metal si niste d’alea deasupra cat sa nu te ploua prea tare in caz de ceva. Aici am luat decizia istorica de a-mi lua o camera de hotel pentru 4 ore sa dorm putin si sa-mi fac un dus si sa-mi schimb hainele de pe mine ca ma asteptau vreo 24+ de ore in care nu mai puteam sa fac asta.

Autocarul de Romania a venit cu vreo 40 de minute intarziere, ne-a bagat pe toti pe niste scaune mici si inghesuite si am plecat. Pauze cam la 2-3 ore de mers, unele mai ok, altele foarte dubioase. Si ca sa nu uit ca’s in autocar romanesc am avut parte si de tigani, si de telefoane cu MP3-uri si manele, glume de autobaza, opriri la magazine cu manele prin Germania. Aproape toata noaptea a mers Germania – Austria – Ungaria. Dimineata cand a rasarit soarele mai aveam vreo ~ 150-170 km pana la Szeged. Dupa aia o vamuire rapida in Nadlac si gata, in drum spre Arad. Pauzele au devenit mai scurte, soferul i-a dat blana, da tot au reusit sa ajunga in bucuresti la 12 noaptea in loc de 22:30 cat scria pe bilet.

Cat au condus nemtii, am ajuns repede, cat au condus romanii… s-a ales praful. In schimb in autocarul de Romania, care venea din Olanda ne-au pus filme pe DVD, de la Paul Arad, cate 4-5 filme pe-un DVD, care mai de care mai intresant :((

Intr-un final glorios am ajuns in Bucuresti, cacat tot de somn si de durere in oase, pentru ca fiind firma romaneasca, ei au autocare din alea de dus in excursie 4-5 ore undeva si luat a doua zi, nu de dormit in ele pentru “long haul”. Macar nemtii aveau buda in autocar, la astia trebuia sa te tii pana la urmatorul stop. Si din cand in cand mai opreau AC-ul sa ne mai sufocam putin, dupa care il mai lasau putin dupa ce te duceai sa le zici sa-l porneasca si iar il opreau… si uite asa pana la Bucuresti. De fapt exagerez un pic, ca atunci cand era frig noaptea de te cacai pe tine, dadeau si ei si mai mult frig… sa nu ne stricam cumva pe drum…

Autostrada din Belgia e luminata de zici ca mergi pe bulevard. Autostrada din Londra – Dover avea pe portiuni beculete pe margini de parca erai pe o pista de avioane. Pana in Szeged, am mers numai pe autostrazi. Dupa aia pana in Bucuresti s-a stricat jucaria,  ca noi n-aveam si se pare ca nici nu ne trebuie de vreme ce guvernul nu vrea sa bage nici un ban in constructia lor.

In Germania, cursul de schimb pentru GBP  – EUR e de 1 la 1. Pe cateva sute de lire am luat cateva sute de euro minus comisionul de schimb :((

Morala aventurii: E OK sa astepti 6-12 ore in aeroport un avion, e OK sa mergi cu soferi nemti. E suicid curat sa vrei sa te duci cu autocarul undeva mai mult de 3-4 ore. De asemenea EuroLines suge la greu, la modul ca daca nu intarziu in mortii lor puteam sa prind si io avionul de 14:30 din Timisoara si sa ajung intr-un timp decent in Bucuresti.

vulcanul si aeroportul, partea a treia

British Airways in continuare nu zboara, spatiul aerian britanic e deschis pe alocuri si doar pentru chestii locale si urgente. Majoritatea aeroporturilor din Europa sunt inchise, am inteles ca si Otopeniul s-a inchis.

Azi prin plimbarile mele am descoperit o spalatorie din aia instant care avea si uscatoare si am investit sa-mi spal chiloti si ciorapi si tricouri. Acu ma declar fericit ca mai am toale de cam 5-6 zile asa. Sunt ca’n reclama aia cu daca vreau, pot sa ud si canapeaua :))

De cand a inceput rahatul asta cu vulcanul, stau cu geana pe BBC News ca pe butelie ca poate, poate. Da se pare ca nu. In timp ce scriu acu, Sky News zice ca cica vantul o sa mai bata la fel cum bate acu pentru cel putin doua zile.

Azi am facut rezervare la autocar si teoretic, daca nu se intampla nimic, marti seara o sa fiu in Bucuresti daca plec de aici maine seara. Si uite asa o sa mai fac doua zile jumate pe drum. Partea buna e ca fac si io turul Europei in autocar la foc rapid :((

london science museum

Azi m-am dus si io la o mica plimbare pe langa Hyde Park si am ajuns la Science Museum care e foarte misto. Exista sectiuni in muzeu in care vizitatorii pot interactiona cu exponatele, exista un fel de sala imensa de jocuri in care oamenii pot sa vada cum functioneaza diverse chestii precum scripetii, magnetii, curentul electric, chestiile optice si tot felul de alte ghidusii.

In interior exista un cinematograf IMAX 3D unde m-am dus si-am vazut vreo ~ 40min de Hubble 3D. Am ramas super incantat de cum se vede pe IMAX 3D si cand o sa ajung prin tara o sa ma duc la Avatar sa-l vad la IMAX.

O parte din exponate, mai ales cele mecanice aveau modele functionale la scara si daca apasai pe-un buton puteai sa vezi cum functioneaza. Pentru copii erau jocuri interactive ca sa le explice ce reprezinta exponatele respective.

Si ca sa fie treaba treaba, intrarea era gratuita pentru muzeu, platindu-se bilet doar pentru IMAX, Force Field si mancare si alte chestii din magazinele de acolo.

Pozele dupa More ca si acu e multe.

Continue reading london science museum

vulcanul si aeroportul, partea a doua

Vulcanul mare si rau baga cenusa la greu, Heathrow e in continuare inchis. British Airways au anulat si zborurile de maine sau de azi, adeca Sambata. Pe BBC nu se zice nimic cum ca s-ar mai ameliora situatia si azi in toata Anglia au zburat vreo patru avioane goale + vreo 4 curse transatlantice si un elicopter de urgenta.

Azi dimineata am terminat ultima pereche de chiloti, ultima pereche de soseste si aproape ultimele tricouri, ca deja am trecut la alea de purtat prin “casa”. Drept urmare m-am dus la shopping sa-mi iau tricoaie, chiloti, soseste ca la cat costa sa speli ceva la hotel mai bine iti iei nou.

Internetu merge cu taraita, ala din hotelul precedent mergea doar in buda si mai era si pe bani, distractie totala. Sunt o caruta de romani care lucreaza in hotelul asta.

Variante de plecare nu prea sunt si de dus spre Europa continentala dureaza mai mult de-o zi sa prinzi rezevare pe Eurostar care baga carbuni ca e ocupat 100% cam de joi seara.

Mi-e dor de pitic si vleau acasa :(

vulcanul si aeroportul

Azi-dimineata, inainte sa plec spre British Museum, imi zice cineva ca s-a intamplat ceva la Glasgow si ca s-a inchis si Heathrow. Primu gand: iar e fro’ unu cu bombardeaua chitit pe britanici. Eh, se pare ca e mai rau. Vulcanu mare si rau din Islanda a dat cenusa in aer, vantu a dat-o spre Anglia si uite asa astia au decis ca spatiul aerian e inchis “until further notice”. Dus la aeroport sa-i intreb pe astia de la British Airways de hotel. Primit raspuns ca sa-mi caut de capu meu hotel si-mi deconteaza ei dupa aia ca alea de le au in caz de urgente & stuff s-au anulat. Ca deh, nu prea se gandeste nimeni c-o sa se inchida un aeroport ca Heathrow pe perioada nedeterminata.

Si uite asa ma facui c-o zi de stat in plus la Londra. Care a constat in plimbat cu metroul si cu autobuze supraetajate prin SoHo.

Partea proasta e ca agentia de turism a cam dat-o in bara cu hotelul, care cica e de 4****, da arata a 3*** si ca sa fie treaba beton, am semnal wireless sa ma dau pe net sa vad ce se mai intampla cu zborul meu doar in buda. Si uite asa am ajuns si io ca geeku cu laptopu in buda. Ca vorba aia, daca acasa nu fac asta, macar s-o fac in deplasare.

Maine o sa stau sa-mi caut alt hotel cu camera mai mare si wireless care sa bata si in pat sa pot sa-mi fac si io treaba cum trebuie, ca nu prea sta dupa mine sa ajung acasa.

Legat de British Airways, s-au miscat super bine la capitolul imagine si in aeroport imparteaua pliante cu scuze ca nu poa sa zboare and stuff. La fel s-au miscat si cei responsabili de transportul in comun si au pus afise cam peste tot cum ca nu se zboara de pe Heathrow sau alte aeroporturi de pe langa Londra.

Din pacate se pare ca nici pe continent nu prea arata lucrurile bine, ca azi imi daduse prin cap sa iau Eurostar-ul pana in Paris si un avion de acolo spre Bucuresti, da se pare ca CDG-ul e pe picior de inchidere.

Asa ca stam si asteptam si ne plimbam sporadic prin Londra :) :(