surpriza

Azi am plecat cu madamme pana spre Mogosoaia sa mergem sa bem in cinestea zilei de nastere a unui coleg de-al ei si cu ocazia asta sa-i ducem si cadoul. Ajungem la stabiliment, parcam, ducem chestiile in camera, intreb pe madamme unde’s restul – zice ca-s la plimbare. Profit de ocazie sa beau o bere si sa schimb un bec de pozitie pe stanga (care nu era defect, da schimbasem pe dreapta si cum tot am luat doua becuri…) si inapoi spre camare o bat la cap sa-mi zica cand ne vedem cu restul ca mi-e cam foame si as hali ceva.

Eh, aci incepe surpriza: nu era nici un restul, eram doar noi doi si era surpriza de ziua mea. Nu ca ziua mea ar fi fost azi, da cand o fi n-o sa fiu prin oras. Cu ocazia asta am aflat ca doua zile am carat in portbagaj propriul cadou :)

Si ca sa fie surpriza surpriza, am primit ceva ce nu ma asteptam: un telescop sa ma uit la stele. Telescop de care sunt foarte mandru pentu ca am reusit sa-l asamblez fara sa ma uit in manual. Inca am dileme cu ele ca are un ochean mai mic de se prinde de el care arata imaginea invers si nu stiu la ce foloseste.

Overall sunt super-mega incantat de surpriza si de telescop. Nu sunt chiar atat de incantat de faptul ca a inceput sa ploua de cum a inceput sa se lase seara si drept urmare am zis c-o sa-l incercam weekendul viitor pe plaja din Neptun.

De asemenea am primit si o carte in care explica in functie de saptamana din an cam ce-o sa vezi pe cer daca nu e innorat. Pacat ca nici io nici piticul din dotare nu prea intelegem cum se foloseste si cum punem telescopul spre cer in pozitia corecta.

Pentru cine e curios, unealta este un Celestron PowerSeeker 60AZ. Are de toate, si se vede misto prin el cat apucai io azi pe lumina sa spionez niste case mai indepartate de carciuma prin Mogosoaia.

Cum pe ploaie nu ne putem uita la stele, ne-am impachetat si am plecat spre casa. Scopul vizitei fiind sa fim intr-un loc mai intunecat sa putem avea vizibilitatea maxima spre lumina radiata de obiectele celeste.

/me vewy, vewy, vewy happy :)

5 thoughts on “surpriza

  1. Excelent ! Nici nu pot sa ma gandesc la un cadou mai bun pentru tine, si … la un mod mai bun de a fi convins sa ajungi “remote”. Felicitari ! :)

  2. “Ocheanul” ala mai mic de e atasat in paralel cu axa optica a telescopului (si prin care se vede cu susu’-n-jos) e o luneta care se foloseste ca sa “tintesti” cu telescopul spre ceea ce vrei sa vezi.

    Cam cum ai face daca ai avea o pusca cu o luneta din aceea suparata rau si, ca sa poti tinti, te uiti mai intai cu ochiul liber spre directia aproximativa unde e victima si abia apoi folosesti luneta de pe pusca ca sa-l tinesti pe ala fix in cap :-)

    Misto scula, sa o folosesti sanatos si fericit si sa vezi multe stele ;-)

    @Dexter

    1. Multumesc, multumesc, am in plan sa-l probez weekend-ul viitor. Cica ar trebui sa pot vedea craterele de pe luna si inelele lui Saturn la rezolutie OK :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.