nesimtirea ro.wikipedia.org

Mai demult, madamme a fost rugata de un contribuitor la sectiunea romana de la Wikipedia sa scrie un articol despre IPSec. Fata a scris articolul, a facut si diagrame prin care sa exemplifice notiunile prezentate.

Pe la jumatatea lui aprilie, un nesimtit, pe nume Andrei Stroe, mare sugator de puli la ro.wikipedia a decis ca e cazul sa-i stearga doua din diagramele puse pe motiv ca nu au copyright, ca a cautat el in mortii ma-sii si nu l-a gasit.

Pe acelasi motiv de suparare, madamme a incercat sa-si stearga articolul si sa revoce dreptul lui wikipedia de a folosi articolul in continuare. Guess what ? Nu se poate, acum nu mai poate sa stearga articolul pentru ca un alt labar, pe nume de Victor Blacus a decis ca o data scris, gata e al lor si pot sa se si pise pe ce-ai scris ca asa sunt ei admini si pot face ce vor. Pe deasupra i-a mai dat si avertizare ca o sa-i retraga accesul pentru incercarea de a-si lua munca inapoi

Desi nu citesc ro.wikipedia.org din motive de continut putin si foarte subiectiv, nu pot sa remarc decat ca si aici se merge pe principiul sa moara si capra vecinului si sa furam si sa ne batem joc cat cuprinde.

N-am decat sa le urez un calduros “Muriti in bezna!”.

9 thoughts on “nesimtirea ro.wikipedia.org

 1. Buna! Acest nesimtit de Victor Blacus impreuna cu celalalt labar mi-au sters si mie patru pagini de Wikipedia si efectiv m-au enervat la culme! Nu putem face nimic? felicitari pentru ce ai scris mai sus,te sustin si vreau sa ne luam de ei… ei se cred mari admini la Wikipedia si cred ca pot face fix ce li se scoala cu tot contentul publicat de noi,dar nu este asa! E cazul ca cineva sa ii treazeasca la realitate! scuza-mi limbajul. O zi fain! Te respect pentru articolul acid.

 2. a inceput campania impotriva lui.
  luati orice pagina de pe ro.wikipedia, apasati “modificare sursa” si dati paste la acest cod sursa:

  {{Infocaseta
  |image=[[Fișier:Victor Blacus e un PORC.png|300px]]
  }}
  ”’Victor Blacus e un PORC”’ este o campanie, inceputa in [[Romania]], impotriva unor fiinte ce isi asuma autoritatea de administrator, ce presupune pastrarea unui echilibru, dar care abuzeaza de putere din motive ce tin, probabil, de domeniul psihiatriei.
  Aceasta campanie este dusa in numele libertatii de exprimare si nu va inceta decat odata cu reinstaurarea acesteia.
  Invitam toate persoanele ce inteleg acest subiect sa ni se alature prin postarea acestui text-manifest sau a unor compuneri asemanatoare pe orice pagina wikipedia din lume (si in alte limbi, daca se poate, mentionand ca din Romania s-a dat startul acestei miscari), pe orice retea de socializare, blog sau site.

 3. Și eu il urăsc. Și pe ăla Dan Mihai, v. Blacus, Quantils.. aproape toți administratorii, mai puțin pe Sîmbotin.

 4. Cum UCID administratorii de la WIKIPEDIA ROMANA memoria eminentului om de stiinta Dr. LIVIA NICHIFOR – https://ro.wikipedia.org/wiki/Livia_Nichifor : “Şterge. Lipsă de notabilitate. Calităţile umane şi profesionale ale subiectului, apreciate de pacienţi şi colegi, nu sunt suficiente pentru a-i conferi notabilitate.” — Victor Blacus . SUNTETI EXECRABILI, WIKIPEDIA ROMANA ! VA SOMEZ SA STERGETI IMEDIAT SI PAGINA MEA, SUNT OFENSAT SA APAR PE SITE-UL VOSTRU CE VIOLEAZA FLAGRANT PRINCIPIILE WIKIPEDIA ! https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98erban_Nichifor

 5. @Accipiter Q. Getilis: Din toată această discuţie eu am inţeles ca notabilitatea Elenei Băsescu-Succesuri (de pildă), ale cărei prostii apar pe “n” site-uri, este valabilă, fiind superioară notabilităţii unui medic distins cu Medalia Meritul Sanitar şi menţionat ca atare în Buletinul Oficial emis de Consiliul de Stat. De asemenea am inţeles că Medalia Meritul Sanitar are o valoare derizorie – chiar dacă ea a fost acordată unor personalităţi medicale, cum singur recunoaşteţi. Graba cu care solicitaţi ştergerea articolului este însă suspectă, Domnule Administrator – şi nu este conformă procedurilor Wikipedia. Dacă însă vă face plăcere sa ştergeti, ştergeti ! Exista si alte pagini Wikipedia – nu numai cele în limba română -, iar acolo nu aveţi puteri discreţionare. Cât despre indicaţiile preţioase pe care mi le daţi –
  „Cred că Al Balint pur şi simplu nu înţelege la ce riscuri expune memoria persoanei în cauză, insistând în mod nepotrivit.”

  -, vă recomand să le rezervaţi celor apropiaţi. O ultima recomandare: pe viitor incercaţi (dacă puteţi) să evitaţi CACOFONIILE –
  „soluţia de a prelungi inutil discuţia ca ceva oportun”

  . Nu ştiu ce pregatire aveţi, dar este PENIBIL, Domnule Administrator Wikipedia în limba română Accipiter Q. Getilis…–Al Balint (discuţie) 16 mai 2017 22:08 (EEST)

 6. Sunt complet de acord cu acest articol, și eu am avut experiența neplăcută de a avea de-a face cu Victor Blacus, care mi-a blocat contul după mai multe modificări la niște pagini ale unor politicieni români, în mod particular politicieni PSD. Modificările mele au fost făcute în bună-credință, însă numai după câteva minute au fost marcate drept vandalism și contul meu a fost blocat.

  Nu știu și nu doresc să lansez nicio acuză, însă sunt de părere că printre administratori se găsesc mai mulți partizani fie activi, fie plătiți să propage platforma propriului partid, nu aș avea încredere în nimic din ce se publică pe Wikipedia românească.

 7. La peste 8 ani de cand a fost publicat acest blogpost, confirm si eu ca Victor Blacus este un dictator. In 2014 am postat 2 imagini pe wikipedia sectiunea engleza, https://en.wikipedia.org/wiki/Riemann_zeta_function, si m-am gandit sa le inserez si pe cea in limba romana, dar supriza, cerberul Blacus mi-a calificat incercarea drept vandalism (a se vedea comentariul lui din 19 sept 2014) https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Func%C8%9Bia_zeta_Riemann&action=history

  Azi 23 sept 2018, la Heidelberg Laureate Forum s-a anuntat rezolvarea unei probleme deschise in matematica, relativ la functia din imaginile postate si asa mi-am amintit si am reintrat aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Func%C8%9Bia_zeta_Riemann sa vad
  “ce mai e nou”. Dar e tot imaginea veche si irelevanta, prin grija lui Blacus, care nu lasa pe oricine sa contribuie.

 8. Astăzi, citind un articol pe Wikipedia, am apăsat din greșeală butonul “edit”. Nu mică mi-a fost mirarea să văd că eram blocată pe motiv de vandalism de acest Victor Blacus. Wtf!
  Nu am publicat NICIODATĂ vreun articol pe Wiki, nu am editat sau modificat ceva. De unde până unde acest block tare aș vrea să știu…

 9. Și eu îi urăsc pe toți, la pagina Insula Șerpilor toți administratori zic că fac parte din Ucraina, wtf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.