vacanta 2010, overview

Anul asta, pentru ca ne-a placut anul trecut in Turcia, am decis sa revenim. Si pentru ca a fost un an bun, am zis sa mergem la Marea Mediterana. Hotelul la care am stat se cheama Fantastia. Din satelit/avion arata cam asa. Sejurul a fost de tip Ultra All Inclusive, adica pe langa mancare bauturile erau si din import versus cele locale. Sigur vodka era de import ca la cati rusi erau in hotel nu cre’ca beau aia chestii contrafacute. Si spre surprinderea mea e primul hotel strain unde am fost in care rusa era limba principala iar engleza era pe locul doi.

Noua ne-a placut foarte tare, mai ales ca toti turcaletii aia zambeau de zici ca erau pusi in priza. La mese era bufet suedez, iar bauturile se comandau de la chelnerii care misunau ca furnicile printre mese sub privirile atente ale catorva supraveghetori care daca era ceva se duceau imediat la client sa-i rezolve problema (am citit prin ziare ca prin romania la mare chelnerii te bat daca simti cumva nevoia sa fii nemultumit).

Piscina era imensa, avea toata lumea loc fara sa fie aglomerat si in fiecare seara era curatata si apa schimbata sau reimprospatata. Sejlongurile erau asezate in jurul piscinei si erau pe principiul primul venit, primul servit.

Hotelul avea o bucata de aproximativ 100m de plaja privata amenajata cu cateva randuri de sezlonguri unde se aplica aceeasi regula ca mai sus. Pe acolo exista si un bar sa te duci sa-ti iei chestii de baut, iar periodic pe plaja se plimbau paznicii si oamenii de curatau niste vase de pamant care aveau rol de cos de gunoi.

In fiecare seara erau spectacole in amfiteatrul in aer liber al hotelului. Intrarea era libera, spectacolele fiind destinate exclusiv pentru cei care stateau in hotel.

Ca aproape uitasem, ca si anul trecut am apelat la serviciile Christian Tour care s-au comportat foarte bine, amabili, cu oameni vorbitori de romana acolo care sa te ajute in caz de nevoie sau de informatii. Tot ei se ocupa si de rezervarea si plata activitatilor neincluse. Din ce-am vazut pe foaia primita de la ei, majoritatea excursiilor costa intre 40 si 60 de euro/persoana si dureaza intre juma de zi si o zi in functie de specific: plimbatul cu ATV-ul pe munte a durat cateva ore, iar excursia de scufundari o zi intreaga.

Singurul lucru care nu mi-a placut in mod deosebit a fost c-am zburat cu Romavia intr-o pocnitoare de avion care nu se mai fabrica de 8 ani.

Ca fapt divers, anul asta nu am fost deloc la mare in romania. In semn de protest fata de nesimtirea alora de acolo.

One thought on “vacanta 2010, overview

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.