12 thoughts on “ipv6 @ home

  1. Eu acasa am un AirportExtreme si aseara am bazait ca vrea firmware update, i-am dat si cu ocazia asta, ca tot s-a rebutat sa incarce firmware-ul am activat si optiunea de IPv6 pe el (tunnel mode – care in acceptiunea apple inseamna IPv6 router), reboot (ca asa merge la jucarie dupa ce faci setari) si mi-a aparut ca am IPv6 Internet. Si guess what: mergea ping -6 ipv6.google.com din command prompt :)

 1. Um, “tunnel mode” pare destul de non-native, din 30sec pe google pare sa fie vorba de 6to4, da’ nu pot sa-mi dau seama. Da-te si tu cu mtr ceva si vezi prin ce fel de ip-uri o iei, parca-parca ma mananca sa ma joc si eu cu asta pe acasa.

  1. Nu prea, ca aveam IPv6, Gateway tot IPv6, server DNS tot IPv6 si am dat traceroute de pe laptop si pana la google numai IPv6 aveam hop-uri.

   Apple zice ca tunnel mode ala e pentru ca routerul sa ruteze IPv6 in Internet, alta optiune era ca doar routerul sa aiba adresa V6.

 2. Pai na, e normal sa fie doar hopuri ipv6, eram curios de care (daca sunt ip-uri de 6to4 sau tunele sau mai stiu eu ce). E foarte posibil sa anunte cineva 6to4 pe reteaua rds-ului, afaik nu prea filtreaza ei traficul non-pppoe pe-acolo, si sa te dai prin ei de fapt :)

 3. Most likely e 6to4. Daca inteleg eu corect cum functioneaza, nu cred ca trebuie sa anunte nimeni pe reteaua lor nimic. Atata timp cat iti ajung pachetele la 192.88.99.1, you’re good.

  El a activat optiunea pe router care si-a generat o adresa 6to4 derivata din IP-ul public si a inceput sa trimita RA-uri pe interfata interna. Iar Windows by default parca prefera IPv6, de aia ii apareau peste tot adrese IPv6.

 4. Mda, deci updates:
  – mi-am pus 6to4 pe routerul de acasa (rds) si vad ca ma scoate undeva in amsterdam, deci nu da rds-ul nimic special.
  – a venit si la http://ftp.lug.ro mos craciun cu un /64, da’ am niste probleme kernelistice deocamdata. watch the skies.

 5. salut, de ieri da ipv6 la fiberlinci :)
  neaparat sa va activati optiunea aia de ipv6test in interfata web digicare ca sa va dea /64-le :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.