random car stuff

Azi am fost la revizie cu masinuta, schimbat toate chestiile de se pot schimba.

Cu ocazia de aproape 5 ani de condus am schimbat si distributia desi teoretic in carte zice ca la 120k km, astia de la reprezentanta zic ca fie 120k km fie 4 ani de masina. Acu io am zis ca mai bine sa fiu sigur, mai ales ca la cat stau la relanti prin Bucuresti…

Saptamana viitoare alta distractie: schimbat sincroanele si inca cate chestii pentru treapta 1 si 2 de viteza ca imi caraie aleator cand o bag intr-a doua (da, am verificat, e ambreiajul calcat complet cand face asta).

Cu ocazia asta o sa verific si ambreiajul sa vad in ce stare e, ca dupa 90k km e posibil sa vrea si el sa fie schimbat. Si ma roade sa vad cumva daca turbina trebuie curatata, da aia trebuie desfacuta… si o data desfacuta probabil trebuie curatata oricum ca nu pare a fi un deranj asa mare.

5 thoughts on “random car stuff

  1. :) Momentan chestiile normale, dupa aia tuning, poate mai prin vara ceva, da intai sa rezolv distractiile mai presante.

   Legat de warp, am legat o conducta cu niste sarma de balot si acu e ok, intra cum trebuie.

 1. Ulei cutie, gresat timoniera/nuca, aerisit ambreiaj…?

  Cine ti-a zis de sincroane/ambreiaj ca mie mi-e greu (nu vreau sa) cred ca dupa 90k km are nevoie de sincroane/ambreiaj nou, doar nu e opel :), ce draq.

  1. Caraie doar cand trece din treapta unu in treapta a doua in mod aleator. Am gasit niste informatii pe google si se pare ca e un fel de known issue si daca facea asta cat era in garantie se repara gratuit. Da cum mi mi s-a intamplat ceva mai tarziu…. trebuie s-o fac.
   In principiu trebuie schimbat doar sincronul de a doua, da cum nu’s sigur ca doar ala e, am comandat kit sincroane/pinioane pentru treptele 1-2 si o sa le schimb cu totul. Ambreiajul cred ca e OK, nu mi-a patinat sau facut figuri, da o sa primeasca o inspectie ca tot se da cutia de viteze jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.