laptop

am ajuns la concluzia ca e cazul sa am si eu un laptop personal pe care sa-l folosesc. si cu concluzia asta a trebuit sa-mi fac o lista de cerinte pe care sa le indeplineasca laptopul:

  • sa aiba rezolutie buna (1440×900 sau 1600×900)
  • sa fie de maxim 13″ sau 13.3″
  • sa nu fie mai greu de 2kg
  • sa aiba SSD
  • sa aiba cel putin 8GB RAM, preferabil 16
  • sa aiba DisplayPort sau HDMI
  • sa fie Sandy sau Ivy Bridge, preferabil DualCore sau QuadCore

Eh, si aici e beleua maxima: in afara de ultrabook-uri facute de firme obscure, gen Asus nu gasesc nimic mai normal. Toata lumea a innebunit cu 1366*768 rezolutie, care arata de tot rahatul.

De vreo cateva luni bune, ma tot uit asa cu jind la un MacBook Air de 13.3″ care guess what: e usor, are rezolutie buna, are vreo 4GB RAM si SSD de 256GB, si DisplayPort. Da e scump cu spume, vreo ~1350EUR in DutyFree.

Astia de la Dell au baut gaz, si dupa ce nu stiu cati ani au scos laptopuri drepte si care aratau bine, acum le-au rotunjit pe toate, le-au facut mari, si plasticul ala de pe langa ecrane ocupa asa mult loc, sunt inalte, parca zici ca’s d’alea de 20mil din hypermarket.

So, unde sa ma uit dupa un laptop mic, dragut si care sa nu coste o mana si’un picior ?

8 thoughts on “laptop

  1. Nu te uiti :) Pentru ca nu prea ai de unde alege. Tot ce e sub 1000EUR e de kko. Ba au rezolutia aia cretina de 1366*768, ba arata ca dracu, ba … Eu ma tot uit pe piata dupa un laptop care sa fie in principiu cam ce vrei si tu (mai putin partea cu HDMI) si in afara de MacBookAir nu vad nici o alta varianta ok. Mai ales ca eu unul nu mai “pun botu'” la aberatiile vehiculate de vendori in ceea ce priveste bateria. Tot timpul exista o steluta undeva :-S

    1. MacBook Air ar fi super jmecher daca as putea sa-i pun macar 8GB de RAM (am eu o distractie cu masini virtuale). Sa vad, zice-se ca o sa lanseze Dell niste latitude-uri noi, poate isi baga mintile in cap si pun si ei pe 6200 cu 12.5″ sau 6300 cu 13.3″ niste ecrane cu rezolutii mai normale.

  2. In caz ca n-ai vazut, Apple tocmai a lansat aseara un MacBookAir cu super rezolutie: 2880×1800, pe un display de 15″ :D . Daca ai fonduri suficiente, poti sa optezi pentru varianta cu 16G de RAM si SSD de 512G, ceea ce-ti duce performatele sus sus ..

  3. MB Air sau MBP Retina: intre astea doua o sa decid si eu in cateva zile. Sa ne spui ce alegi :)

  4. @diablo, :)) si eu as vrea ce vrei tu, dar ma gandesc daca merita sa dau vreo 400 lire in plus :)

  5. si eu sunt cam 95% inclinat spre Air (2.0GHZ, 8GB RAM, 256SSD) dar ma duc maine intr-un apple store sa vad cum arata noul MBP. In ultimii 6-7 ani am avut numai de 13″ ca si computer principal (cu monitor 24″/tastatura/maus externe) si acasa si la munca, deci cred ca mi-ar fi greu sa trec la 15″. Si mai ales ca folosind monitor extern, nu prea o sa stau cu nasul in retina :)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.