cyberwar

Ma gandeam asa, ca acu tot a iesit la iveala faptul ce multa lumea banuia da nu putea sa arate cu degetul: Stuxnet a fost facut in mod special de “nation states”, si anume de USA + Israel. Dupa aia israelinii au dat cu mucii in fasole cand s-au laudat ca au facut Flame special sa scoata informatii din Iran si pe cine mai considera ei dusman (adica in mare cam pe toti din Orientul Mijlociu).

Acum, ca “the cast is out of the bag”, o sa devina al dracu de interesant pentru toata lumea toata treaba asta cu cyberwar-u. Cam la orice chestie nasoala, tre sa fie unu sa dea tonul, si restul vor fi legitimizati instant sa faca acelasi lucru. Pana acu mai auzeai de hackeri chinezi, de indieni sau de mai stiu io cine, insa cam toti taceau din gura si ziceau ca sunt teribilisti din astia care incearca sa arate cat de tari sunt.

Acum, o sa fie OK sa pui postere de recrutare hackeri pentru cyberdefense, ca e la moda asta cu apararea care de fapt bombardeaza chestii – pentru a se apara evident, nu implica cine stie ce resurse. Iti trebuie o tinta, pe care nu trebuie s-o declari, si sa te apuci sa vezi cum poti sa le-o dai altora in timp ce te ascunzi sa nu fii prins, sau macar localizat intr-o tara anume si sa fii cumva legat de o institutie de stat.

O sa fie interesant, ce sa zic. Tre sa-mi fac rezervere de flocirele de porumb, ca na, cine stie ce mai explodeaza din greseala prin lume…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.