o poveste cu becuri

Acu o saptamana mi s-a ars un bec de faza scurta la masina.

Azi dupa vreo juma de ora de cautat pe internet am gasit cum sa dau jos becurile.

Dat jos becul defect, pus in buzunar, luat troleul pana in Auchan, gasit doua becuri no-name (ca din alea bune n-aveau), luat si inapoi cu tramvaiul la masina.

In filmuletul despre schimbarea becurilor, zicea nenea ala ca sa pun capacul de protectie undeva bine ca poate sa scape prin motor si o sa fie greu de gasit.

Schimbat becul defect, pus faza scurta, totul ok. Nu stiu de ce, da pornii si motorul. Si bineinteles ca a scapat capacul in motor. Noroc ca a scapat in fata si n-a fost chiar greu de scos de acolo.

Acu cu muschii umflati pe mine de la schimbat becul defect, zic sa-l schimb si pe alalalt sa nu fie diferente de lumina si sa bata farurile aiurea.

Dat jos becul bun, pus becul nou, si cam aici se opreste povestea mea de succes in a schimba becul. Ca dupa o juma de ora de incercat sa potrivesc rahatul ala de suport sa intre in soclu am renuntat pentru ca deja nu mai puteam de maini inghetate.

Asa ca acu sunt cam de unde am plecat: am un bec care merge si unul care nu prea merge (ca se balangane acolo in soclu), doar ca acu merge ala din dreapta si nu merge ala din stanga.

3 thoughts on “o poveste cu becuri

  1. Greseala pe care o vad e ca ai luat tramvaiul. Daca mergeai cu masina in Auchan, le schimbai frumos in parcarea acoperita (pun pariu ca daca nu te ningea pe maini puneai si capacul la loc mai usor).

    1. A fost o alegere tactica: daca plecam cu masina la Auchan, erau sanse mari la intoarcere sa nu am unde sa mai parchez. In plus, si la aia in parcare e frig :)

  2. Si Florin a schimbat un bec de faza scurta saptamana trecuta, asta dupa ce a ras de mine ca cine stie cand s-a ars si eu nici n-am observat :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.