improvizatie (2)

Azi fu a doua combinatie cu improvizatia.

Prima chestie de facut a fost sa bagam o poveste din aia cu titlu dat din public si dupa de continuat dupa cum vroia nea profesorul. Am avut “Miriapodul obosit” in care a obosit povestea inainte de miriapod, ca fiecare am avut o idee despre poveste si fiecare a cam tras-o pe spuza lui, nu prea ne-am sincronizat. Inainte de asta am uitat ce poveste am incercat dar s-a fasait repede.

A doua chestie a fost o chestie de mima cu improvizatie plus modficare statut (statut mic, statut mare). Asta a fost relativ ok si presupunea ca fiecare sa aduca cate o chestie imaginara pe scena si s-o dea la persoana prezenta pe scena, iar persoana aia sa faca ceva cu ce ii aduceai si dupa aia sa plece sa te lase si sa vina urmatoarea. Unele chestii au fost hazlii, altele mai putin hazlii.

Dupa aia am mai bagat un blitz mic cu scenete inventate pe loc.

Dupa blitz am facut o chestie foarte cool, si anume de tinut un discurs si gesticulat cu mainile. Catch-ul fiind ca ala care vorbeste tine mainile la spate, iar altul sta in spatele lui si gesticuleaza ca si cum ar fi ala de vorbeste. Jmecheria cu asta e sa tii un discurs relativ coerent in exprimare, dar in acelasi timp sa explici gesturile facute cu mainile. Eu prima oara am cam supt-o ca trebuia sa vorbesc despre “detectivii paranoici” si m-am aberat maxim. Dupa aia am luat o pauza de gandire ca am cam dat-o de gard la detectivi si am primit alt titlu, si anume “Aspirina care intinereste”. Asta a fost mai bun si am gasit si o solutie buna si hazlie de ce mainile gesticulau independent de mine, si a fost ok.

Dupa treaba asta cu mainile, a fost o chestie numita “papusarii”, in care erau 4 pe scene: improvizionistii si papusarii. Improvizionistii puteau sa vorbeasca, iar papusarii ii miscau, iar astia trebuiau sa adapteze scena in functie de cum erau pusi. Titlul scenetei era primit din public. Eu m-am nimerit cu unul la “Prima lectie de balet” si eu instructor. Am aberat un pic despre miscari si dupa aia am dat-o in “Spargatorul de nuci” cand ne-au pus papusarii sa ne luam in brate :))

Overall am mai invatat niste chestii, dar azi n-a fost asa distractiv ca data trecuta. Era unul acolo, programator il banuiesc, care a fost anti-haz maxim. El incerca, da nu prea ii iesea implementarea. Data viitoare ma duc per pedes si cu ceva alcool la bord sa fiu mai amuzant decat sunt in mod normal si sa dau drumul la butoiul cu creativitate.

Nu joi acu, joia ailalta, pe 4 iunie 2015,  o sa fie cu acces liber si poa’ sa vina si oameni din public sa rada de noi, nu doar noi de noi. Asa ca, cine vrea sa rada cu sin, n-are decat sa vina la Cafe Deko  din centrul vechi pe la 7 asa.

Trebuie sa invat sa vorbesc mai tare si mai raspicat, ca eu sunt mai zen asa de felul meu si in ultima vreme ardelean complet la vorba :))

Azi am fost asa un pic anti-talent, inca nu stiu de ce, dar abia pe la jumate a inceput sa mearga cat de cat jucaria :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.