ssh on windows

http://blogs.msdn.com/b/looking_forward_microsoft__support_for_secure_shell_ssh1/archive/2015/06/02/managing-looking-forward-microsoft-support-for-secure-shell-ssh.aspx

A inghetat iadul. Apocalipsa e aproape.

ms_ssh_windows_server

ms_ssh_windows_p2

“As Microsoft has shifted towards a more customer-oriented culture”. Si acu sa ii intreb si eu pe ei daca tot au devenit “customer oriented”: Aduceti si voi in mortii vostri butonul de start din Windows inapoi asa cum trebuie sa fie, adica cum era pe Windows 7?

2 thoughts on “ssh on windows

  1. Trebuie mentionat ca a obtine un TTY cu %COMSPEC% ruland pe el pe o masina Windows nu e o noutate, cred ca si NT4 avea server de telnet care facea asta. “Noutatea” o reprezinta SSH ca transport.

    In mod evident, tot demersul este doar unul de marketing: un specialist Windows care activeaza intr-un mediu Windows nu s-ar gandi niciodata sa “faca SSH” intr-o alta masina cand se poate conecta la ea prin MMC sau, daca problema e generica, poate pune un GPO si gata. La fel si pentru omul de Linux, nici ala n-ar vrea sa “faca SSH” intr-o masina Windows cand poate trimite RPC-uri prin SaMBa.

    Dar cum inca mai sunt oameni pe lumea asta (vezi “prosti, da’ multi”) care cand vad o consola au sentimentul ala de “OMG, HAX0RZ” (si chestia asta vinde), hop scoate si Microsoftu’ acuma SSH. Ca, deh, e la moda.

  2. De cand a inventat MS PowerShell au luat-o pe ulei si mai toate chestiile de la ei le poti face CLI si fac push mare pe asta, cumva crezand ca o sa-i atraga pe admini de Linux/*BSD/*NIX spre ei, uite avem si command line. Au sconfig care e un fel de Smitty pentru aia de se dau toata ziua pe AIX :))

    Au avut inclusiv marlania sa scoate chestii din GUI pe care sa le faci doar din CLI sa te forteze sa te dai cu PowerShell, ca poate, poate o sa iti placa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.