improvizatie (5)

Azi incepuram cu “cuvinte  relationate/conexe (ma-sa ca uitai cum se chema)”. Adica incepe cineva cu un cuvant, iar urmatorul zice un cuvant care sa aibe treaba cu primul. Al treilea le zice pe ultimele doua si baga si el un cuvant. Al patrulea pe primele trei si baga si el un cuvant. Joaca se termina pana cand o dam de gard cu tinutul minte de cuvinte.

Dupa asta ca fu asa de incalzire, bagaram “povesti cu morti”: 4 improvizatori, in 3 acte isi povestesc moartea. Treaba e asa: in primul act fiecare spune cate ceva despre el si cam cum a murit dar foarte pe scurt. In actul al doilea fiecare povesteste despre el (cine era, ce facea, ce-i placea etc.), iar in actul al patrulea povesteste cum a murit dar pe larg. Simplu, nu? Eh, nu chiar ca mortile trebuie sa aiba legatura una cu alta si trebuie fiecare sa povesteasca fiecare cum s-a intalnit cu unul sau mai multi improvizatori, care era relatia dintre ei si tot asa. Asta inseamna ca trebuie sa fii atent tare la toti aia din jur sa poti sa iti poti construi povestea si in acelasi timp sa poata folosi si ei elemente din povestea ta.

Eu am participat intr-o sceneta in care unul era culegator de rostopasca, eu eram instalator, unul era din asta de avea cultura de rostopasca iar altul inginer agronom. Si cumva toti ne-am intersectat si am murit impreuna :)

Alt exercitiu, la care m-au durut creierii maxim a fost sa facem o poveste in patru, dar fiecare improvizator sa zica doar patru cuvinte, urmatorul patru si tot asa. M-am scremut maxim la asta ca trebuie sa numar pe degete, sa zic ce trebuie si tot asa.

Ultimul exercitiu a fost numit “o voce” (cred) in care treburile se imparteau in doi. Doi improvizatori erau un reporter si fiecare avea voie sa zica cate un cuvant, iar alti doi improvizatori erau intervievatii care trebuiau sa raspunda la intrebari vorbind aproape sincron in acelasi timp. Asta e un pic de mindfuck asa ca trebuie sa te gandesti ce sa intrebi si cum, iar aialalti doi de raspund trebuie sa se inteleaga foarte bine cu ce zic.

Azi a fost tare misto, super greu, mi-a dat-o un pic la creier, dar weeee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.