kuala lumpur on the cheap

12/02/2018

Zburai cu un A330-300 nout asa. 3-3-3 scaune, nu prea lung. In spatele meu 2 gaite au avut ceva de povestit 3 ore jumate. In chineza din ce am reusit sa-mi dau seama. Nu prea am reusit sa dorm, da na… zbor de zi, ce atata somn.

Gasii pe unu’ de vindea SIM-uri in aeroport, ma oprii sa-mi iau unul ca il vazui ca avea POS. Macani el ceva ca cash, nu, ia d’aci cardu’. But sir, 3% charge. Da, da. Da sigur n-am cash la mine? Nu, baga cardu. POS-ul ii dadea un mesaj cu “Refferal requested, press Enter”, asta apasa cancel in disperare. Sir, card problem. Pay cash? Ii zic, boss, da de ce nu apasasi Enter? Pai Enter apasai, ca uite, si imi arata cum apasa el pe Cancel. Mai baga o data, apare mesajul, apas io pe Enter, ce sa vezi, merge. Il injurai, verificai ca merg datele pe telefon si imi vazui de treaba.

Si imi vazui de treaba inca o ora si ceva ca nimerii dictai coada la Immigration, nu se grabeau aia nicaieri. Mai un pasaport, mai un scan de amprente… bucurie maxima.

Imi gasii bagajul si trasei de el pana iesii din aeroport de ma plictisii, ca de la bagaj la iesire mai mergi juma de kilometru…

Comandai un Uber, ii zisei sa vina unde pula calului ma lasa aplicatia sa aleg. Statui si dupa ala juma de ora, ca ii baga gresit pin-ul pe harta. Apropos de Uber, muie multa, ca cre’ca si-au cumparat harti de la chinezi si e la ghici cu chematul prin Asia.

Intr-un final ma gasii cu ala, sarii un gard sa ajung la el. 78RM de la aeroport la hostel. Ieftin as putea zice ca a mers ala vreo 60 si ceva de kilometri si a mai platit si taxe pe autostrada.

La hostel dadui de un lacat la poarta. Asa e politica aci, inchizi poarta cu lacat :))

Facui repede un check-in, ma dusei sa halesc ceva la Jalan Alor ca e fix langa si e streetfood cat cuprinde.

Bagai cel mai bun crab de l-am mancat vreodata si super ieftin pentru un crab: 60RM.

Dupa ce prinsei putere o luai per pedes spre Petronas Towers ca le vedeam de unde eram si erau suficient de mari incat sa fie aproape de unde eram eu.

Juma de ora mai tarziu am facut poza de rigoare la turnuri. Incercai sa-mi fac si un selfie, da pentru ca batea lumina aiurea iesi de parca mi-am fotosopat mecla in poza. Si nu la modul ala profi.

Inapoi pe Jalan Alor sa vad ce mai e de facut. Gasii pe unu de vindea fresh de pomegrante si imi luai si io unul. Mega bun.

Inapoi la hostel ca mersei mult, eram obosit si ma culcai.

13/02/2018

Ma trezii pe la 9, ma invartii un pic prin camera si imi chemai un Uber sa ma duca la Batu Caves. La fel injurai un pic aplicatia ca il trimise pe sofer pe o strada aiurea, da reusiram sa ne intalnim.

Juma de ora mai tarziu ajunsei la Batu Caves, ca e un templu hindus unde intr-o pestera intr-un fel de munte. Unde trebuie sa urci niste trepte abrupte. Lesinai un pic pana ajunsei sus. Bagai niste poze care nu iesira chiar grozav ca aveau astia niste becuri + gauri in pestera pe unde intra lumina de afara si nu era prea bine de facut poze ca ieseau cam intunecate. Au si astia maimute la temple :)

Cand sa cobor, ma gandii io cum ar fi sa cobor pe scarile cele mai din dreapta si dupa 2 randuri de scari vazui un semn: Dark Cave. Zic sa vad ce e acolo si chiar era o pestera pe bune.

35RM beletul, asteptai sa se faca 11:30 sa vina ghidul, ne puse niste hardhats pe cap, ne dadu lanterne si hai sa exploram pestera. In pestera erau muuulti lilieci de vreo 2 tipuri: d’aia mancatori de fructe si din aia mancatori de insecte. Aia cu fructele erau draguti asa, aia cu insectele erau niste pocituri maxime.

Dupa ce merseram vreo cateva sute de metri aflai si de ce se cheama Dark Cave: daca stingi lanterna nu mai vezi absolut nimic. Pretty spooky asa, ca iti pierzi un pic orientarea in spatiu. Vazui paienjeni, niste greieri de mananca excremente de liliac si un fel de melc de mananca calciu. Si dupa aia o taratoare din aia cu multe picioare, fucking scary.

Liliecii doar i-am auzit, ca a zis tanti ghid ca ar fi neindicat sa ii cautam cu lanterna pe tavan  :)

Misto pestera, poze nu putui sa faca ca pula lumina si cu blit nu mergea ca se reflecta aiurea din stalactite si stalagmite.

Dupa aia luai un tren spre KL Sentral. Frumos, curat, ieftin. De acolo pe niste stradute pana la un parc cu fluturi. 25RM intrarea si vezi fluturi. Nici aci nu mi-a iesit cu facut poze, ca fluturii astia nu stateau la poze. La iesire erau si exponante impaiate si diverse animalute vii.

Asa aflai ca exista water scorpion. Ca nu era suficient cat de scary sunt scorpionii pe uscat, a trebuit natura sa inventeze si scorpioni care inoata.

Mai vazui insecte, niste chestii de se camufleaza in jungla. O s-o belim fara drept de apel cand o sa se hotarasca planeta sa ne omoare :))

Prin soare pana in Piata Independentei. Citii acolo despre cei 5 prim-ministri de i-a avut Malaezia pana acu.

Dupa aia la Central Market ca era peste drum asa si in peste drum de Central Market era Jalan Petaling. China town market :) Imi luai niste pantaloni. 35RM. Un pic scumpi, ca in .th am dat vreo ~15-20 pe ei… Anyway, mult mai bine de la 65 cat fura la prima strigare.

Azi mersei de-mi sarira mucii pe jos. Facui o mica pauza la hostel, dupa care ma dusei sa-mi caut de mancare.

Gasii pe unii de vindeau pisica de mare la gratar. Comandai una si kalian ca ierburi pe langa. Si un Asahi rece. 33RM pisica, 12RM kalianul si 12RM Asahi.

Bun gratarul, carnea e interesant aranjata pe oase, da nu stiu cum sa descriu in scris cum…

Ma mai invartii acolo pana gasii pe unu de avea inghetata de cocos, bagai una ca nu mai mancasem de cand eram prin .th.

14/02/2018

Azi ma trezii chitit sa ma duc la Aquaria KLCC ca pare misto din descriere. Google Maps si vreo ora mai tarziu eram acolo. Avusei noroc ca nu batea soarele asa rau.

Super misto acest Aquaria, la intrare aveau niste acvarii deschise si puteai pune mana pe pesti si stelute de mare, si hermit crabs.

“Sir, do not catch the fishy, just touch the fishy”. Trebuia sa incerc sa vad cum e un peste din asta de aci, local.

Pe langa pestii obisnuiti, vazui testoase de mare, un rechin ramas fara baterii, homari, crabi si spider crabs, caluti de mare. Si doar 65RM toata distractia.

Ma uitam asa la spider crabs, la cat de scary sunt, si ma gandeam: mmm, cata carne trebuie sa aiba astia… pui unul pe gratar te saturi sigur.

Dupa, ma dusei un pic prin parc, ca era fix langa si dupa aia in Suria la niste shopping. Mai mult de nevoie sa-mi iau niste chiloti si-un tricou ca am socotit gresit cate haine curate mai am versus cand mai apuc sa dau la spalat. Dupa aia gasii sa-mi cumpar niste caiete de scris ca sa am ca nu dau in fiecare zi de Muji.

Bagai un teppanyaki cu somon ca incepuse sa mi se faca foame si daca tot eram la mall, sa bag ceva ok ca aveam optiuni.

Ma mai holbai un pic la Petronas Twin Towers, ca arata misto asa cand bate soarele in ele. Si bate asa misto ca nu ies pozele neam de la cata lumina reflecta in toate directiile.

Hostel, odihnit un pic, si plecat la halit ca se lasa seara.

Bagai subtire niste felii de porc pe gratar, facute de chinezi. Mai vrusesem sa imi iau in Macao, da atunci eram maxim de stricat la burta si nu m-am riscat. Super bune.

Cat mancai o din aia si ma invartii un pic, venira unii cu o masina si cu niste stalpi cu suporti si dupa aia incepura niste chinezi sa bage un dans cu dragoni. Super jmecherie asta cu dansurile chinezesti, ca fac aia gimnastica sincron acolo… Treaba cu dragonii e ca sar de pe o stalp pe altul, si dragonii sunt formati din cel putin 2 oameni, care trebuie sa stie ce fac, cum se ridica unul pe altul si asa mai departe.

Mai bagai o inghetata de cocos, ca pe aici prin zona chiar stiu sa o faca buna si cu ingrediente de le cad in cap.

Ca era devreme, ma gandii sa ma duc la masaj ca la cat mersei astea 2 zile, n-ar strica. Si avusei parte de un masaj din asta asa mega laba, ca mai mult ma freca aia cu ulei de parca se pregatea sa ma bage la cuptor, nu sa ma maseze. 55RM.

Mai bagai niste porc la gratar, luai iar un fresh de pomegrante si cum ma plimbam io pe strada auzii muzica rock tare. O luai la mers asa dupa ureche si ajunsei la o gura de metrou unde bagau niste localnici rock. Not bad.

Bagami-as pula in uleiul aleia, ca trebui sa ma spal de 2 ori si tot nu iesi cum trebuie uleiul din mine.

15/02/2018

Azi ma trezii cu noaptea in cap, sa am timp sa ma duc la KL Bird Park si dupa aia sa ajung inapoi la hostel sa ma impachetez.

Uber repede pana acolo, ca nexam trafic ca’s astia plecati in vacanta de anul nou.

67RM intrarea la “world’s largest walk in Aviary”. Au multi pauni, papagali cat cuprinde, berze. Gasii o cusca cu emu si struti. Si langa o lada cu salata si ma apucai sa le dau de halit. Pretty nifty sa vezi strutul ala asa mare fix langa tine. Bagai si niste poze, da’ nu iesira chiar ok ca n-au dresat astia pasarile sa stea la pozat.

Impachetat si plecat spre aeroport. Ajunsei cam devreme si nu fu deloc coada la lasat bagaje si nici la imigrari.

Dupa ce mersei suficient cat sa fiu aproape de poarta, o schimbara astia. De tot, in alt terminal. Si da-i si mergi iar, ca d’aia venii mai devreme la aeroport, sa merg, ca nu mi-a ajuns cat am mers zilele astea.

E super trist terminalul asta, nici duty free n-au si optiunile de mancare sunt de parca am nimerit intr-o autogara din aia unde se da teapa la turisti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.