.ru vs .ua – part quattro

Mi-a dat prin cap citind postarile trecute ca parca din ele suna c’as fi pro-rus un pic (mai mult). In principiu sunt anti-ucrainean, si pe principiul asta, tin cu aia care le da bucata astora.

Un alt fel de a vedea lucrurile, ca si o analogie, Ucraina e o firma. Care pe diverse planuri competitioneaza cu firma numita Romania. Cateodata cinstit, cateodata mai putin cinstit (gen incercat sa fure din Dunare la propriu prin mutarea balizelor de frontiera). Angajatii acestor firme sunt populatia efectiva. Acum, asta face ca lucrurile sa fie simple si sa impac si capra si varza: imi pare rau ca angajatii de la firma rivala raman fara job, dar ma bucur ca firma rivala probabil o sa dea faliment, si atunci mai ramanem fara un competitor. Pe unii din angajati o sa-i angajeze romanii, pe altii polonezii, pe altii nemtii si tot asa. In general firmele dispar, angajatii isi cauta joburi in alta parte.

Asta e un aspect. Alalalt aspect e ca imi place ideea asta de anarhie si daca e sa fie anarhie, sa fie ca la carte si preferabil nu pe aici si peste granita :))

Acu sa revin la dilemele mele existentiale cu Ucraina: cum sloboz ditamai puterea (conventionala si nucleara) nu e capabila sa pisa o tara semnificativ mai mica? De ce ii bombardeaza doar asa putin si nu-i niveleaza cum i-au nivelat pe sirieni? Care e schema? Ca e mult mai usor aici sa aduci toate bombele de care ai nevoie si cate ai nevoie sa faci o campie si mai campie de cat e acum Ucraina? De ce mai exista Odesa? Cate de mare e Mariupol asta de nu poa sa dea 3-5 bombe din alea masive sa-l niveleze?

In continuare sunt dezamagit de prestatia rusilor, chiar pica de prosti in fata lumii. Pe de alta parte, incapatanati ai dracu’ ucrainenii astia. Daca n-as considera Ucraina inamicul Romaniei, mai ca imi vine sa le zic “Bravo ba golanilor, sunteti fix mardeiasi asa cum va credeam!”.

2 thoughts on “.ru vs .ua – part quattro

  1. 1 – analogia cu firma functioneaza pana realizezi ca firma nu poate sa intre in faliment, ci doar sa fie preluata de o alta firma mai mare care vine cu reguli/procese/obiceiuri si mai nasoale/nocive pentru Romania.

    2- cum plm sa niveleze astia orase fara sa fie declarat genocid, fapt care (probabil) ar atrage in joc si alti competitori putin mai potenti? … plus ceva procese pe la niste curti nerecunoscute de rusi (dar care au reusit sa spanzure alti urzupatori in trecut)

    1. 1. Firma concurenta la fel de bine poate sa nu mai existe, tot e un castig. Eu tot sper ca ce iese din gargara asta e niste gaz mai ieftin pentru noi.

      2. Daca esti o tara mica, da, o sa vina lumea sa te spanzure; daca esti Rusia, SUA, China – o sa ti se bata obrazul ca asa ceva nu se face si ca data viitoare sa ai mai multa grija daca se poate. Uita-te la cata mai proxy-war-ul se desfasoara acum, ca n-are nimeni chef sa escaladeze mai mult de atat indiferent de cat de isteric e Zelensky ala toata ziua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.