Monthly Archives: January 2006

una, alta

BNR suge. Grupa mare. Isarescu a ajuns la concluzia ca nu e bine sa se mai dea produse pe credit doar cu buletinul (ca cica ajuta la cresterea deficitului tarii) si vrea sa aduca sub regulile BNR si firmulitele care dau credit cu buletinul. Nu stiu cum dracu de numai la noi iti da Guvernu’ in cap cand faci o afacere care prinde la public. Oare o spera ca altfel s-or cumpara produsele facute in Romania in locul celor de import ? Oare nu i-o fi trecut prin cap ca motivul pentru care lumea nu cumpara produse romanesti e faptul ca’s proaste ?


Studiind Wikipedia si discutand si cu niste oameni pe Yahoo! Messenger, am descoprit ca sunt nascut in anul Cainelui. Dupa luna in care sunt nascut, “inner animal” ar fi Capra, dupa ora in care sunt nascut, “secretive animal” ar fi Dragon, iar elementul care ar trebui sa ma reprezinte ar fi Metalul. Acu mai am sa verific o data sa vad daca e bine ce-am calculat io acolo (ca zodiacul chinezesc are numai 8640 de combinatii posibile) si e oarecum posibil sa fi gresit pe undeva.


Am pus primu post in Wiki; mai bine zis l-am copiat din alt Wiki unde-l pusesem prima data. Daca am timp o sa mai pun altu saptamana asta, unu pe care chiar vreau sa-l pun, sa vad daca-mi iese si mie un un HowTo asa cum trebuie (deh, imi exersez si eu talentul de scriitor).


Tot uitandu-ma din blog in blog am gasit unul misto, si anume: “motive de fericire” pe weblog.ro al unei programatoare pe nume Cristina (asta am dedus io citind primele 2 pagini din blog).


Si ca sa nu uit, ca uitai de 2-3 ori pana acu, desi anu asta am zis ca o sa incerc pe cat posibil sa nu mai fiu geek, nu m-am putut abtine. Si drept urmare am stat cam fro 2 ore sa sap prin WordPress si prin tema pe care o folosesc acum sa fac blogu sa fie XHTML 1.1 compliant. Mai am sa sap putin si la CSS care desi se valideaza corect, da niste warning-uri pe ici pe colo si parca imi stau pe creier.

facts

The 11th commandment is “Thou shalt not piss off Chuck Norris”. This commandment is rarely enforced, as it is impossible to accomplish.

pe www.chucknorrisfacts.com sunt diverse chestii funny despre cat de cool e Chuck Norris. Unele sunt chiar dementiale, asa ca pentru cine vrea sa se distreze… fuga la vizionat site-ul respectiv.

facts, take 2:

am ajuns la concluzia ca geografia mondiala nu e o chestie chiar atat de triviala pe cat credeam. noroc ca nu cred ca mai facem si semestrul urmator curs de geografie.

a venit si sesiunea

si a inceput mai promitator ca nicioadata, cu toate ca sfarsitul poate fi tragic.

Dat examen la franceza, facut aproape tot (cel putin fro 90%) si ar trebui sa trec chiar daca la seminar bate vantu (ca la cat imi place mie franceza…). Semestrul viitor cica o sa dam pe numere si daca e asa am supt-o grupa mare.

Dat si la Engleza (care nu stiu din ce motive am fost trecuti la grupa de incepatori) un examen banal, cum ar fi: sa facem propozitii cu cuvinte date, sa traducem un text de 5 randuri si alte chestii din astea minore (sa nu mai zic ca avem o profa cool, in sensul ca nu e crizata ca aia de franceza si nici nu crede ca fara engleza nu se poate).

Dat examen la istoria economiei la care n-am scris decat 2 pagini si cu 5(cinci) in seminar e foarte discutabil daca-l iau sau nu; da macar acolo un 5 mi-o da si mie ca nu-i scade rangu (sa nu mai zic ca fac seminar cu o crizata de asistenta).

Dat la informatica examen grila si “semi-grila” si am observat ca informatica de la scoala e diferita fata de aia din alte parti, si ar fi super-tare sa iau nota mica la asta… cre’ca m-as strica de ras. Asta a fost primu meu examen unde fiecare student a avut subiecte individuale, probabil a facut gigelul ala de prof cumunist 2 luni pregatiri pentru atatea subiecte.

In alta ordinde de idei: mi-am tras si io wiki . mai am sa vad cate lucruri o sa pot scrie pe el in viitorul apropiat.

Acu astept sa-mi vina somnul cel dulce si binevenit pentru o saptamana asa incarcata.

PS: Care e rezultatul unei functii relationale in Excel ?

vine sesiunea …

… si e de invatat. nu prea mult, da’s chestii cu care eu n-am nici o legatura si foarte probabil nu voi avea legatura. Plus explicatii stupide de ce trebuie sa facem algebra: ca sa calculam impozitul folosind vectori… ce sa zic, foarte tare chestia asta. pe de alta parte, n-am mai fost in sesiune de muuuult si nu mai stiu cum e si sunt tare curios care o sa fie rezultatul final. Sper io sa iasa bine, nu de alta, da la vara nu-mi arde de restante. Ca niciodata, anu asta am aproape toate cursurile, toate seminariile… nu-mi mai ramane decat sa pricep io ce scrie in ele. O sa fie tare la franceza (pe care cre’ca o s-o pic) ca profa’ aia nu prea pricepe faptu’ ca mie personal mi se rupe de materia ei… c’est la vie.

rezumat

Ca tot ziceam ca am mai avut o tentativa de blog pe la Yahoo! 360, si cum mi-e lene s-o import, o sa-i fac un mic rezumat dupa cum urmeaza:


13 septembrie 2005: am sters fro 2GB de mailbox d’al unui fost coleg si a trebuit sa-i recuperez (iar sculele lu’ MS nu mi-au fost de nici un ajutor).

17 septembrie 2005: am mai reiterat o data ca urasc ISS, pentru ca au cel putin un produs care functioneaza doar teoretic, si e foarte misto cand trebuie sa faci demo la client cu el si clientul vrea sa-l vada … mergand.

25 septembrie 2005: am tinut primu meu curs de Windows (eu fiind in mod normal trainer de Linux). Si pentru ca acolo s-a gasit unu sa ma contrazica aiurea, cursul s-a transformat intr-unul comparativ: Windows – Linux (cu accente pe ce poti face in Linux si nu in Windows si vice-versa). Sa nu mai zic ca la laboratoarea mi-a dat cu virgula (au crapat varii chestii pe acolo). Da overall a fost bine; am avut scor maxim la evaluarea pentru instructor.

30 septembrie 2005: i-am injurat in draci pe aia de la Allied Telesyn pentru ca au echipamente cu softu de management pentru ele scris de retarzi.

4 octombrie 2005: am fost la Paint Ball. am fost misto, m-am intors doar cu cateva vanatai mici. Altii n-au fost chiar atat de norocosi. Pe 3 octombrie am fost la prima mea zi de facultate (je e boboc acu), a fost misto asa ca am continuat sa ma duc la scoala.

15 octombrie 2005: party in firma (misto de altfel) de unde eu am facut cunostinta cu niste farfurii cu tort direct in fata.

26 octombrie 2005: m-am dus si io la primu seminar. si de bine ce m-am dus am organizat chiul general si am fost prin Tineretului cu colegii (ca tot e la 500m de scoala). A fost misto, am zis s-o mai fac de cateva ori.

24 noiembrie: Mi-am publicat testu de personalitate de pe BrainBench, si cand ma prind cum fac sa-l formatez calumea o sa-l postez si aici.

6 decembrie 2005: A good friend will come bail you out of jail… but a true friend will be sitting next to you saying: “Damn… We fucked up”

19 decembrie 2005: Am redescoprit WayBack Machine, am facut niste cautari, am inteles io efectele unor lucruri pe care le-am facut mai acu ceva ani, si-am zis ca nu mai fac la fel.

20 decembrie 2005: Facut referate pentru scoala (e incredibil de greu sa gasesti o sursa decenta de referate in limba romana pe net), tradus din engleza in romana chestii matematica de mi se balbaia tastatura cand le scriam.

21 decembrie 2005: In sfarsit mi-am luat si io telefon nou (Nokia 6610i). 3310 pe care-l aveam nu mai era la moda, nu ca 6610 o mai fi, dar e totusi ceva mai nou. Cu fro doua-trei zile inainte mi-am luat si MP3 Player (Transcend T.sonic 620) sa am ce asculta pe drum spre servici sau alte destinatii, ca m-am cam plictisit sa aud ce vorbesc altii.

29 decembrie 2005: Facut bagajul si plecat catre Apuseni de Revelion. Revelionu’ misto, cu o exceptie notabila (pe care nu o s-o mentionez acu).


Cam asta e rezumatu la blogu’ de pe Yahoo!

update

Da, deci dupa ce anu trecut am avut eu o tentativa de blog pe la Yahoo! 360 (si nici nefiind prea multumit de ce ofera acolo) am zis sa-mi trag si io blog. Zis si facut, dupa mii de draci cu WordPress asta, ca aveam o linie goala in fisierul lui de configurare care mi-a facut muulti draci, am blog :)

Ideea asta cu blogu mi-a venit de ceva timp, da atunci nu stiam ca-i zice blog si ma chinuiam sa-mi fac si io un homepage pe undeva sa zic una alta pe internetu asta mare.

O sa incerc sa import ce era in blogu vechi, fro 15 inseamnari, si mai erau si in engleza ca am zis ca sunt jmeker, da mi-a trecut repede cand mi-am dat seama ca ma exprim ceva mai natural in romana decat sa stau nustiucat sa fac traduceri si adaptari in engleza