Monthly Archives: September 2007

wordpress 2.3

Azi m-am hotarat sa-mi fac si eu upgrade la wordpress 2.3 ca deh… e trendy and stuff. Versiunea asta pare a fi destul de majora asa intrucat n-a mers chiar cu binisorul cum incepusem sa ma obisnuiesc cu anterioarele.

Dupa ce-l instalezi si upgradezi baza de date, nu vor mai merge categoriile si wordpress se va plange ca nu exista nu’sce tabel. asta se rezolva cu convert categories to tags din meniul Managae -> Import (sau daca deja foloseati un plugin de tag-uri, selectati pluginul dorit si urmati pasii descrisi).

Eu a trebuit sa upgradez google sitemaps, wp-cache si a trebuit sa renunt la crawl page ca nu mai poate fi generata in noua versiune de wordpress.

A trebuit sa umblu putin si pe la tag cloud, si acu se vede si el cum trebuie (marimea fontului in functie de cate posturi sunt intr-o categorie).

Ca si resurse m-am inspirat de pe la piticu si znuff ca am vazut ca ei aveau niste hint-uri cam la ce sa ma astept in privinta upgrade-ului + cautat pe google un plugin de management al tag-urilor, intrucat versiunea asta noua de wordpress nu are nici un tool de sters tag-uri. ce-am gasit pana acum se cheama Tag Managing Thing si e facut de creatoarea Ultimate Tag Warrior.

spooky shit

De ceva vreme incoa am o mare problema: nu mai pot folosi uTorrent in acelasi timp cu Firefox, de fapt invers da rezultatul e acelasi: nu mai pot downloada torrente, sau daca cumva merge jucaria asta, nu mai pot face browsing pe net. M-am gandit la diverse posibilitati da nici una nu e valida. Am ajuns chiar sa ma pun cu WireShark sa vad ce dracu’ se intampla si am ramas surprins: cat timp e uTorrent pornit si pornesc ori Internet Explorer ori FireFox (99% din cazuri e FF), cand scriu in bara de adrese: www.site.tld, nu pleaca absolut nici un pachet catre site-ul respectiv… ci abia dupa 1-3 minute, ca si cum ceva l-ar tine in loc, sau parca pur si simplu browserul nu are chef sa incarce vre-un site. In schimb daca opresc uTorrent si restartez FireFox… totul merge bine mersi.

Mai am putin si cedez nervos la faza asta din motiv de: n-am nici cea mai mica idee de unde sa apuc problema.

In alta ordine de idei: saptamana asta aflu si eu c’a iesit SP2 de windows 2003. Azi, fiind sambata, si oarecum torpilat de-o bere de grau nefiltrata de la un restaurant nemtesc de pe strada Stockholm m-am gandit ca ce idee buna ar fi sa upgradez si serverele corporatiei la SP2. Bun, ma leg pe primu, dau sa updatez… cucu, no updates available. Ma zbate neuronu ramas nelovit sa vad ce SP e instalat: minune, SP2 e deja instalat… problema acu fiind ca n-am nici cea mai mica idee cand am facut asta. Si ca sa fie treaba treaba, e pus SP2 pe toate serverele. N-am decat sa zic ca ori sunt somnambul cand vine vorba de chestii legate de servici ori incep sa uit la modul cel mai nasol.

Sunt curios ce alte chestii am mai facut de care nu am idee… :((

statul e cu noi

Ti-a dat sefu o prima c’ai fost cuminte ? A venit Pastele si s-a dat prima la toata lumea ? Se apropie Craciunul si iar ia lumea prima ?  Echipei in care lucrezi i-a iesit un proiect important si este recompensata cu bani ?

Foarte bine, ca de acu incolo 47% din valoarea primei va fi impozitata de catre stat… ca doar daca nu era statul sa-ti ia banii probabil i-ai fi cheltuit pe prostii… acu ii dai la asigurarile sociale. De ce ? Pentru ca statul se gandeste la tine!  Nu, nu la binele tau silly, ci cum sa te faca de mai multi bani cu orice ocazie! Doar nu credeai altceva, nu ? :D

[geek stuff] Routing in JunOS

Intrucat acu mult timp am inaugurat eu o categorie care se chema JNCIA si am si progresat intre timp cu experimentele, am facut asa un mic rezumat care se cheama Routing in JunOS si care se vrea un fel de quick and dirty way de facut diverse chestii pe JunOS, like configurare OSPF/IS-IS/BGP/RIP si route redistribution. Momentan sap la partea de policy routing (incerc sa vad cum se face route-map XYZ permit 10 … ).

religia strikes back

Asta seara am aflat de la Patric cum ca la scoala Tudor Arghezi (a.k.a scoala nr. 19, sector 2) din Bucuresti una din clase a fost picata la fel ca o biserica, sfinti si dumnezei peste tot: pe tavan, pe pereti, da pe unde dracu nu erau pictati. Postul original se gaseste pe blog la andreeanum care a primit acordul mamei disperate ca fiica’sa tre sa invete 5-6 ore pe zi intr-o biserica.

Nu pot decat sa spun ca in ultima vreme mi s-au accentuat tendintele criminale cand vad popi.

treaba mica imprastiata :)

Am o dilema si am nevoie de idei. Dilema e in felul urmator: avem o colega care in loc de pasarica are aspersor si se pisa imprastiat prin baie.

Ideile trebuie sa constea in metode de a-i transmite colegei mesaje subliminale ca o sa fie nasol daca in continuare se va pisa de parca ar fi scapat dusul din mana prin baie si a luat-o ala razna de la presiune.  Momentan m-am gandit la cateva chestii precum lasarea in buda a unui afis pe care sa scrie “Draga X, te rugam frumos ai grija cum te pisi sa nu inunzi iar baia” sau “Draga X, iti putem indica numarul unui medic specialist care sa te coasa astfel incat sa nu mai stropesti baia.

So, idei ?