Monthly Archives: April 2008

fucked up world

Situatia 1: Io am planuit sa ma duc in concediu in Viena vreo cateva zile acu ca tot s-a nimerit sa fie pastele aproape de 1 mai and stuff. Cu ocazia asta m-am gandit io c’ar fi cazul sa nu fiu singurul gigel din grup care se duce de capu’ lui si am zis sa caut partenera de concediu. Bon, zis si facut, m-am apucat sa intreb in stanga si in dreapta cine vrea vacanta la Viena. Oha, fix peula raspunsuri pozitive pana la ora asta. Ce nu pricep io, exceptand faptul ca poate’s io defect si nu ma prind de asta, chiar s-a fumat si dusul in Europa asa rau incat mai bine stai acasa in fata televizorului decat sa mergi asa putin prin alte tari ? Like WTF, e mai cool sa te duci la tara la Poplaca decat in Viena ?!?

Situatia 2: De ce puii mei toate strambele au super mega pretentii cand vine de barbati si tot ele sunt alea suparate ca nu le baga lumea in seama ?

Situatia 3: “Am cunoscut toata echipa de la Dinamo” si mie nu-mi plac barbatii curvari. Ce n-am reusit sa aflu e daca pe toti o data sau pe rand.

Situatia 4: De ce toate alea fara un bust cat de cat au impresia ca toata lumea se uita le ele in decolteu ? Sa vada ce ? Campia Panoniei ?

[geek stuff] isc sie

Dupa diverse incercari nereusite pe cont propiu sa compilez ncaptool pentru a instala un senzor pentru ISC SIE, am reusit intr-un final apoteotic dupa intrebat pe rlug si pe #mumu care e prieten cu C, sa arunce cmatei un ochi pe ncaptool si sa-l compileze la el si dupa aia sa-mi zica si mie ce trebuie modicat/instalat sa se instaleze si la mine.

Anyway, ncaptool asta e un utilitar care inregistreaza raspunsurile date de un DNS resolver care sunt apoi transferate la ISC si transformate in statistici despre cum evolueaza traficul DNS, cum si la ce interval isi schimba un domeniu NS-urile autoritative si alte chestii din astea dragutele.

Cu ocazia asta am mai adaugat si io un articol pe wiki despre cum se compileaza si se instaleaza ncaptool pe Debian 4.0 si Ubuntu 6.06LTS.

[geek stuff] as-path lists

In urma unor discutii #mumuistice de azinoapte, m-am lamurit si io mai exact cum e cu as-path lists si cum draci arata ele si ce fac (io care’s relativ foarte paralele cu regexp-urile). So here goes:

^123$ – un neighbor BGP care are AS123 si pentru care se va face match doar pentru prefixele originate din acest AS.

^123.* – un neighbor BGP care are AS123 si care face tranzit si pentru altii.

^123_321.* – un neighbot BGP care are AS123, care la randul lui face transport pentru AS321, care AS321 face tranzit pentru altii.

_123$ – ce origineaza un AS oarecare (e.g. vrei sa blochezi toate rutele originate de AS123)

Sper c’am explicat bine ce-am priceput io la 12 noaptea. Credits go to KobrAs c’a inteles ce e cu regexp-urile alea si a putut sa mi le explice si mie sa le pricep.

tema noua

Dupa ce am tot scotocit pe google pe diverse site-uri in cautare de tema noua pentru blog, ca asta de-o am acu e relativ veche si zic io c’ar fi cazul s-o schimb, si cum nici n-am fost in stare sa fac una noua pe wpthemegen a lu Yvo Schaap, am gasit una care-mi place, e ceva mai colorata (nu foarte mult) si uite asa am ajuns la BoxTube. Dupa ce apuc s-o aranjez asa cat de cat sa se valideze, sa apara toate box-urile alea in sidebar si sa vad io ce sa mai modifica p’acolo, in curand cre’ca o s-o dau la apa.

idee

Mi-a venit o idee acu ceva vreme de cand am auzit ca e la liber ca muii aia de la SRI sa poa sa intercepteze tot dupa cum ii taie pe ei capu si ma gandeam ca fiecare cetatean sa dedice vreo 10-20 de secunde din fiecare convorbire telefonica cu niste urari de bine pentru muii aia care alta treaba n-au decat sa stea cu urechea pe telefoanele alora care platesc taxe si impozite ca sa-si ia ei salarii pentru statul degeaba. Poate daca incep sa auda mai la toti in convorbiri chestii de genul “slobozi pentru tine, ba, ala de-mi asculti telefonul acu” sau “muie cu kkt, ba ala de stai cu casca in ureche ascultand cum te injur” poate se potolesc si nu se mai baga peste oaemni ca nu e treaba lor ce vorbeste lumea la telefon.

Bine, injuraturile sa fie cat mai variate, just in case ca se plictisesc labele alea triste de la SRI.

cura, week 7

dupa vreo aproximativ 7 saptamani de mancat crapuri d’alea recomandate pentru slabit, m-am mai tot pus asa pe cantar si surpriza: ma invart in jurul valorii de 76 kilograme. nici nu ma ingras, da nici nu slabesc. astept acu pe 26 cand am iar programare la doftor sa vad daca e vreo explicatie. ca’n afara de mancatul de fel si fel de prostii prin praga nu prea m-am abatut de la cura si totusi nu se intampla nimic.