Monthly Archives: September 2009

internet banking de la banca de cacat

Cum duminca la nunta am suferit un lapsus si mi-am uitat PIN-ul de la cardul de la banca de cacat si am ramas fara card, care acu probabil e in acelasi bancomat retinut pentru siguranta mea, ieri mi-am activat optiunea de internet banking la aceeasi banca de cacat. Am facut asta in speranta ca o sa scap de bancomatele lor retardate care-mi arata soldul, insa cand e vorba de scos bani imi dau muie la schimb: tranzactie nu poate fi procesata.

Eh, si internet banking-ul e ceva mai retardat decat bancomatele. Pana te prinzi cum sloboz faci o plata mori incet. Si trebuie sa te plimbi prin nustiucate meniuri. Cre’ca aia de au scris aplicatia minune nu le-a explicat nimeni conceptul de uzabilitate.

Dupa ce dau sign-in, imi cere sa selectez utilizatorul pentru care accesez IB-ul, dupa care ma mai pune o data sa fac asta, da in limba engleza. Dupa care, ca sa-mi vad soldul disponibil in cele DOUA conturi in lei, trebuie sa bag un one time password generat de un token Vasco.

Si da, am descoperit ca am doua conturi: unul curent si unul de card. Ca e al dracu de greu sa asociezi un cont unui card; la astia tre sa faci unu separat.

Bine, mie azi mi-a mers o singura data IB-ul de la banca de cacat: login in IE8, facut ce aveam de facut (un op sa-mi mut banii din banca de cacat in contul de ING unde macar n-am surprize) si dau log off, dupa care login. Fix pula. N-a mers loginul pana n-am restartat IE-ul. Si acu pot doar sa ma autentific si cam atat. Ca nu mai vrea OTP-ul de la token: bag codul generat de token, dau OK si ma scoate din aplicatie. Si iar login, si iar bag OTP-ul, si iar ma scoate din aplicatie… endless fun. NOT!

Stau si ma gandesc cacat e asa greu sa gandesti de doua ori inainte sa faci ceva…

Nu stiu cum se face, da sunt foarte perseverenti astia cu banca lor de cacat in a oferi servicii cat mai de cacat clientilor.

sa ne ajute ue sa nu mai surzim

Abea ce citii un articol pe HotNews cum ca UE va cere producatorilor de playere de muzica sa seteze din fabrica volumul maxim la un anume nivel care ar fi sigur pe motiv ca ar exista in uniune cam 10 milioane de gigei si gigele care aproape au surzit ca ascultau muzica la maxim in casti.

Acu ce nu pricep io: e vina producatorilor ca unii sunt imbecili si isi strica singuri auzul ? Trebuie sa vina statu sa impuna la unii cat de tare se poate auzi muzica in playerele lor pentru ca sunt o caruta de dobitoci care singuri nu-si dau seama ca’si fac rau singuri ?

Asta imi aduce aminte de o fraza foarte trista si adevarata:

The problem with America is stupidity. I’m not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don’t we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

Sad but true, no ? Din pacate incet, incet ajunge tampenia asta si in Europa. Tre sa punem avertizari maaaari de tot pe orice sa stie consumatorul ca nu e bine sa bage degetele in priza, sau mai stiu eu ce alte chestii din astea de bun simt.

au reinceput serialele

Au terminat toti actorii cu vacantele, trasul pe nas si alte chestii actoricesti si acu s-au pus iar pe treaba: CSI: Miami – sezonul 8, Heroes – sezonul 4, CSI: New York – sezonul 6, Criminal Minds – sezonul 5.

Prin Octombrie mi se pare ca trebuie sa inceapa si primul sezon din Stargate Universe.

pe hartie

Se pare ca la noi in tarisoara lumea inca nu s-a obisnuit ca daca pe hartie da bine asta nu inseamna ca si’n realitate e la fel. Mai trist e ca si astia din guvern cred ca daca da bine pe hartie atunci e bine.

“Lies, damn lies and statistics” dupa cum e o zicala englezeasca.

Citeam zilele trecute un articol in Evenimentul zilei ca prostia guvernului a inceput sa scoata din criza munca la negru si economia subterana. Pentru ca la noi e simplu: nu mai avem bani la buget sa platit toti trantorii de bugetari, no problem: marim taxele, ca sunt destui prosti sa plateasca. Din pacate pentru ei, fraierii nu mai vor sa plateasca taxe aiurea si atunci se apuca de muncit la negru: banii in mana, fara carte de munca si alte balarii din astea. Pentru ca oricum nu primesti nimic bun inapoi daca platesti taxe.

Si uite asa, pe hartie, un osapatar de pe litoral a servit 10.000 de turisti. Ca la guvern se contorizeaza aia declarati legal. si se imparte numarul de tursisti la 1000 de ospatari de pe tot litoralul si da bine.

Pe hartie, poporul nostru viteaz si harnic are productivitatea mai crescuta ca Japonia sau USA. De fraierii din Europa nici nu mai zicem, ca daca i-am depasit pe japonezi… restul sunt praf.

Io nu stiu ce fumeaza retardul ala de Boc si cu cabinetul lui, da sigur nu fumeaza ce trebuie.

cif cream

… si nu mai trebuie sa freci deloc.

Fiindca madamme e tinuta la servici pana la ore tarzii in noapte si io stau singur si trist pe acasa, am decis sa apelez la metode alternative de a rezolva problema. Am descoperit ca in casa exista Cif Cream si merge ca’n reclama: pui putin si nu mai trebuie sa freci deloc. Doar niste apa la final sa se indeparteze Cif-ul de pe obiect, eventual si un burete mic sa absoarba apa ramasa.

Incredibil unde a ajuns chimia asta…

pbn strikes back

Duap ce i-am laudat in diferite ocazii ca nu m-au tepuit cand m-am dus la service, a venit si momentul pentru ei sa dea cu mucii in fasole.

Acu vreo 3 saptamani si 4 zile am dus masina in service la vopsit si indreptat diverse care s-au strans de-alungul anilor. Cand am intrebat cat dureaza, raspunsul a fost simplu: cam o saptamana, eventual poate mai putin.

Eh, se pare timpul la PBN se dilata si dintr-o saptamana se fac trei, li se strica telefoanele si nu mai raspund cand ii suni sa-i intrebi de status, cand te duci direct la ei tocmai ce a intrat in concediu colegul care se ocupa de masina si ala care i-a luat locul nu stie nimic, ba e masina la tinichigerie, ba e la vopsitorie, ba e iar la tinichigerie.

Macar vopseaua arata cum trebuie si mi-au mai trecut dracii.