Monthly Archives: October 2009

biserica strikes again

Citii acu un articol in Evenimentul Zilei cum ca prin sectorul 3, un mui de popa a decis ca ar fi foarte misto sa futa un parc si sa construiasca el o biserica fix intre blocuri. Si se pare ca pentru muii astia de popi nu conteaza daca locatatarii nu sunt de acord, ei construiesc. Ca le-a dat ma-sa teren peste tot in oras sa-si faca ei biserici.

Nu conteaza ca o sa-ti bata clopotele la geam in weekend si pula somn, conteaza ca popa vede un loc fara biserica si daca popa decide… ce pula lui mai conteaza parerea oamenilor ? Ca doar el e trimisul pulii pe pamant si prostimea tre sa faca ce zice el, nu ?

Asa o scarba imi provoaca popii astia, ceva de nedescris.

saw vi

saw vi

Ubercool. Sper sa nu fie ultimul film, ca sunt din ce in ce mai creativi astia cu metodele de ucis :) Si soundtrack-ul e misto, mai ales ca astia de la Multiplex si-au bagat mintile in cap si dau volumul tare la filme sa poti sa le simti cum trebuie.

cathedral plaza

Dupa film am luat-o pe calea lunga spre casa si din vorba in vorba cu madamme am ajuns sa vad si io unde pisici e biserica aia catolica de langa o cladire de birouri in constructie, ca tot am vazut in ultima vreme prin ziare ca e mare tambalau vis-a-vis de asta.

Si m-am uitat si io si la biserica si la cladire. Si vad ca’s despartite de un gard. Fiecare in curtea lui.

Si nu pricep de ce se agita toti popii aia catolici ca se face o cladire langa ei. Din presa inteleg ca nu e pe terenul bisericii si ca e pe terenul altcuiva. Asa ca nu pricep de ce se face atata tam-tam pe tema asta. Mai ales ca tot cautand pe net, popa care e sef la biserica aia catolica a dat foaie semnata si stampilata mai demult la aia de fac blocu inalt ca n’are nici o obiectie sa se construiasca langa biserica.

turele de noapte

Dupa doua nopti de bagat carbuni la treaba am ajuns la concluzia ca turele de noapte o sug la greu.

Cel mai bine a fost a doua noapte, dupa bagat 9 ore de somn dupa 26 de ore de nedormit, toata noaptea am fost fresh. Drept urmare azi am dormit mult mai putin si am impresia ca la un moment dat o sa mi se faca somn ceva mai devreme decat mi s-a facut azinoapte.

Pe termen lung insa e crima, ca organismul din ce-am observat io simte nevoia sa doarma cand e noapte, nu cand e zi. Doarme si ziua, da nu asa cu spor cum o face noaptea.

Acu mi-e o tzara somn, ma doare un pic capu. Sper sa-mi treaca repede cu niste haleala si RedBull. Sau cafea daca imi gasesc fiolele cu calciu.

perle la interviuri, take 1

Corporatia unde activez a mai produs niste posturi si acu incercam sa angajam niste consultanti. Ca sa-mi usurez putin munca, am nascocit un test care intreaba chestii mai mult sau mai putin basic care sa ma ajute sa nu pierd timp prea mult la interviu. Mai jos sunt unele din raspunsuri care sa ramana pentru posteritate:

Care este diferenta intre un firewall de tip Packet Filter si unul Stateful ?
Packet filter face filtrare dupa denumirea pachetelor, iar Stateful dupa continutul pachetelor.

Ce face comanda more ? Dar comanda less ? Dar comanda cat ?
Toate comenzile pot fi folosite pentru afisarea continutului diferitelor fisere, more afisand tot continutul posibil intr-un display, comanda less selecteza doar anumit continut dintr-un fisier la fel si cat.

Ce face comanda HEAD in protocolul HTTP ?
Comanda HEAD este folosita pentru definirea titlului uni fisier.

Cati biti are o adresa MAC ?
16 biti

Ce presupune o matrice de discuri de tip RAID-5 ? Dar RAID-6 ?
Raid-5 presupune existenta a cel putin 4 discuri 2 pentru mirroring si 2 pentru stripping.

Care este diferenta intre un firewall de tip Packet Filter si unul Stateful ?
Pachet Filter este un layer de nivel 2 in stiva tcp/ip. Statefull firewall activeaza securitatea la nivelul 3 IP.

Ce reprezinta o conexiune half-open ?
Doar legatura de comenzi, nu si de date.

Cum functioneaza un proxy-server ? Dar un reverse-proxy ?
proxy este un bridge de nivel 3, reverse este un gateway de nivel 3.

Ce este RADIUS si pe ce porturi functioneaza ?
securitate PPP.

Ce defineste standardul 802.1X ?
L2 switching, pachete, VLAN, QoS

Descrie doua metode de autentificare folosite de protocolul SSH.
ISAKMP, Certificates.

Ce presupune o matrice de discuri de tip RAID-5 ? Dar RAID-6 ?
Raid-5 minim 3 disk-uri, 2 pt date 1 pt administrarea celor 2

In ce conditii, un resolver va folosi portul 53/TCP pentru a face un query DNS ?
in conditiile in care portul de DNS query ce este folosit default este ocupat , sau indisponibil.

Ce reprezinta TTL intr-o inregistrare DNS ?
TTL = time to live – reprezinta durata de viata a mesajului DNS , acesta are initial o valoare si apoi este decrementat succesiv pe masura ce trece de nuduri de retea.

Ce este RADIUS si pe ce porturi functioneaza ?
Radius este un server de autentificare pentru protocolul WPA 2 , care finctioneaza pe baza unui mecanism de challenge iar parola nu este trimisa in clar si este trimis un challenge (un numar) se falculeaza hashcode-ul parolei+challenge_number-ului si se trimite astfel hash-ul obtinut catre serverul Radius catre autentificare.

Ce defineste standardul 802.1X ?
este un standard Wireless ce defineste protocolul de transmisie a datelor in reteleĀ  wireless.

Ce este protocolul 802.1Q si cati bytes are antetul acestuia ?
802.1q este un protocol de wireless ce este in faza de testare , nu a fost inca lansat.

Ce este OTP si la ce foloseste ?
OTP : Overweight Transfer Protocol

Ce presupune o matrice de discuri de tip RAID-5 ? Dar RAID-6 ?
RAID 5 : Block-uri de date si un Block de paritate centralizat pe un disk separat , astfel incat daca un disk cu date pica , atunci se poate inlocui direct cu un hot-swap disk iar datele pe noul disk sunt refacute in functie de datele de pe diskul de paritate. Intrabare ? ce se intampla daca pica discul cu datele de paritate? Aici intervina RAID 6 in care datele sunt organizate dupa schema de la raid 5 pe toate diskurile. Toate diskurile au blocuri de date si daca pica un disk , acesta este inlocuit iar informatia pe el se reface de la blocurile de paritate existente pe celelalte diskuri.

Care este diferenta intre DNS forward lookup si reverse lookup ?
DNS forward lookup cauta inainte in urmatoarele servere DNS , o intrare DNS iar reverse lookup – serverul cauta in cache-ul propriu.

Care sunt cele cinci roluri pe care le poate avea un domain controller intr-o infrastructura Active Directory ?
1.Raspunde la cereri DNS (fiind serverul autoritar pe domeniul respectiv); 2.sustine serviciul de IIS (Internet information service – serverul Web al Windows-ului); 3.Ruleaza serviciul de Active Directory; 4. Ruleaza serviciul de DNS care este unul dintre serviciile de care AD depinde; 5.Server mail , Exchange server.

Nota: pentru persoanele de tip arny: nu, nu sunt raspunsurile corecte.

crossbeam x45

Azi am gasit jucarie noua la servici:

no images were found

Acu mai am sa ma prind cum draci leg interfete de circuite de ip-uri de vap groups si de flow-uri. Proabil o sa bag screenshotu-uri cu interfata web cand oi avea timp, ca arata dragutel desi e un mare applet Java.