Monthly Archives: January 2010

paris, jour 1

Bonsoir de Paris :) sau cum se zice pe alte limbi normale: hai noroc de la Paris.

Abea ce ajunsei: trafic ca la balamuc si la astia, da spre deosebire de noi, ei au autostrazi cu 4 benzi in care se merge bara la para :) Taxiurile cre’ca taxeaza la timp si nu la kilometri, ca si daca mergeam si daca stateam cam tot in acelasi ritm se incrementa nota de plata :(

Multumita minunatului personal de pe Otopeni am plecat cu 40 de minute intarziere ca cisternele cu gaz alimentau avioane militare americane, ca cica au prioriate, restul de fraieri sa mai astepte.

In drum spre hotel am vazut Arcul de Triumf si asa o sclipire din turnul Eiffel. Si dupa aia n-a mai durat mult si-am ajuns la hotel, asa ca maine dupa-masa cre’ca o s-o iau tiptil tiptil spre turn sa ma sui si io si sa fac o poza sa dau cu bifa c’am ajuns si pe acolo.

Ca tot adusei vorba de preturi, la astia hotelurile sunt aproape prohibitive. Cu banii cu care stateam prin alte tari din estul Europei la hoteluri de 5 stele vreo 2 nopti, aici ajung iepuroii doar de 3 stele.

Ginii peste drum de hotel niste restaurante japoneze, cre’ca maine seara ma duc sa bag nejte sushi sau sushimi sau ce drac de pesti vii or avea.

Ce e horror pentru mine: astia nu prea se omoara sa vorbeasca si ei engleza, numai franceza ca deh… ei sunt frantuzi. Noroc cu astia de la hotel ca stiu si engleza si-au inteles ce vreau de la ei, ca altfel cre’ca dormeam pe pres :))

Bonne nuit.

am pierdut un server

La propriu.

La numaratoarea anuala de servere, le-am dat pe toate jos din rack (impreuna cu mai multi oameni) si cand sa le punem la loc… surprise, unu s-a dus la plimbare.

So, cine e vazut un server negru de 4U pe strazi sa-mi zica si mie, ca-l caut si mi-e dor de el :(

muie posta romana

Ca tot nu mai injurasem pe nimeni de curand, a venit acu randul la Posta Romana.

Trimis scrisoare cu PrioriPost din Provincie in Bucuresti. Lunea trecuta. Ieri, luni, dupa o saptamana si aproape o zi, a venit notificare de la posta sa ma duc sa-mi ridic plicul.

Conform cu timpii de circulatie de pe site-ul lor, in maxim 2 zile jumate ar fi trebuit sa primesc plicul.

Si da, plicul, unul d’ala mic si pricajit care probabil are 20 de grame sau mai putin.

Si se mira de ce din ce in ce mai putin lume folosesc serviicle Postei Romane. Pentru ca sunt de cacat d’aia. Explicatia e foarte simpla.

tate vs generatoare

Pe principiul ca daca ai tate mari toata lumea ignora prostiile scoase pe gura, azi am avut o experienta misto c-o tanti de la o mare multinationala. Intalnire de semnare de contract, ceva small talk sa mai treaca timpul, am ajuns sa discutam cu oamenii, ca erau doi, desi tanti cre’ca era doar pe post de bibelou, despre generatoare, cu ce combustibil functioneaza si alte d’astea.

Tanti, asculta ce asculta, si ne intreaba asa foarte nevinovata: dar de ce nu va sa luati unul pe curent ?

crap

Oficial, am aflat azi ca nexam ridicat greutati sau facut miscari bruste. Ciocuri la coloana, se trateaza cu gimnastica din aia de fizioterapie.

Si ete asa n-o sa ajung ca io ca Arnold la inceputul filmului Commando. Partea ceva mai buna e ca tre sa ma apuc de facut miscare, chiar daca e doar gimnastica sa-mi antrenez muschii spatelui.

legal sau ilegal ?

Am si eu o dilema teoretica: la televizor sunt X seriale care mie-mi plac. Din motive independente de mine nu apuc sa ma uit la ele la ora la care sunt difuzate. In schimb le gasesc “pe internet” fie in format Xvid sau x.264, le descarc si ma uit la ele.

Avand in vedere ipoteza de mai sus: e legal sau ilegal sa ma uit la seriale cand vreau eu daca episoadele au fost date deja pe un post de televiziune pentru care platesc receptia lui la compania de cablu ?