Monthly Archives: May 2010

nesimtirea ro.wikipedia.org

Mai demult, madamme a fost rugata de un contribuitor la sectiunea romana de la Wikipedia sa scrie un articol despre IPSec. Fata a scris articolul, a facut si diagrame prin care sa exemplifice notiunile prezentate.

Pe la jumatatea lui aprilie, un nesimtit, pe nume Andrei Stroe, mare sugator de puli la ro.wikipedia a decis ca e cazul sa-i stearga doua din diagramele puse pe motiv ca nu au copyright, ca a cautat el in mortii ma-sii si nu l-a gasit.

Pe acelasi motiv de suparare, madamme a incercat sa-si stearga articolul si sa revoce dreptul lui wikipedia de a folosi articolul in continuare. Guess what ? Nu se poate, acum nu mai poate sa stearga articolul pentru ca un alt labar, pe nume de Victor Blacus a decis ca o data scris, gata e al lor si pot sa se si pise pe ce-ai scris ca asa sunt ei admini si pot face ce vor. Pe deasupra i-a mai dat si avertizare ca o sa-i retraga accesul pentru incercarea de a-si lua munca inapoi

Desi nu citesc ro.wikipedia.org din motive de continut putin si foarte subiectiv, nu pot sa remarc decat ca si aici se merge pe principiul sa moara si capra vecinului si sa furam si sa ne batem joc cat cuprinde.

N-am decat sa le urez un calduros “Muriti in bezna!”.

surpriza

Azi am plecat cu madamme pana spre Mogosoaia sa mergem sa bem in cinestea zilei de nastere a unui coleg de-al ei si cu ocazia asta sa-i ducem si cadoul. Ajungem la stabiliment, parcam, ducem chestiile in camera, intreb pe madamme unde’s restul – zice ca-s la plimbare. Profit de ocazie sa beau o bere si sa schimb un bec de pozitie pe stanga (care nu era defect, da schimbasem pe dreapta si cum tot am luat doua becuri…) si inapoi spre camare o bat la cap sa-mi zica cand ne vedem cu restul ca mi-e cam foame si as hali ceva.

Eh, aci incepe surpriza: nu era nici un restul, eram doar noi doi si era surpriza de ziua mea. Nu ca ziua mea ar fi fost azi, da cand o fi n-o sa fiu prin oras. Cu ocazia asta am aflat ca doua zile am carat in portbagaj propriul cadou :)

Si ca sa fie surpriza surpriza, am primit ceva ce nu ma asteptam: un telescop sa ma uit la stele. Telescop de care sunt foarte mandru pentu ca am reusit sa-l asamblez fara sa ma uit in manual. Inca am dileme cu ele ca are un ochean mai mic de se prinde de el care arata imaginea invers si nu stiu la ce foloseste.

Overall sunt super-mega incantat de surpriza si de telescop. Nu sunt chiar atat de incantat de faptul ca a inceput sa ploua de cum a inceput sa se lase seara si drept urmare am zis c-o sa-l incercam weekendul viitor pe plaja din Neptun.

De asemenea am primit si o carte in care explica in functie de saptamana din an cam ce-o sa vezi pe cer daca nu e innorat. Pacat ca nici io nici piticul din dotare nu prea intelegem cum se foloseste si cum punem telescopul spre cer in pozitia corecta.

Pentru cine e curios, unealta este un Celestron PowerSeeker 60AZ. Are de toate, si se vede misto prin el cat apucai io azi pe lumina sa spionez niste case mai indepartate de carciuma prin Mogosoaia.

Cum pe ploaie nu ne putem uita la stele, ne-am impachetat si am plecat spre casa. Scopul vizitei fiind sa fim intr-un loc mai intunecat sa putem avea vizibilitatea maxima spre lumina radiata de obiectele celeste.

/me vewy, vewy, vewy happy :)

flash forward

Azi a fost ultimul episod din Flash Forward. Si din pacate se pare ca ABC a anulat serialul din motive inca necunoscute si unii fani nu-s deloc fericiti.

In my flash forward ABC did not exist anymore.

Serialul a fost captivant, misterios pana la ultimul episod, telenovelistic pe ici pe colo si s-a terminat la fel de sec cum a inceput. Eu sper sa mai faca macar un sezon in care sa lamureasca pe toata lumea ce si cum si cine erau aia din spatele blackout-urilor. Overall imi pare rau ca s-a terminat.

schimbare de domiciliu

Dupa vreo cam 9 ani asa de stat pe sest in capitala, din motive diverse, am fost sa-mi schimb domiciliul.

Pe principiul ca nu e bine sa ma duc nepregatit, intr-o seara m-am dus la sectia de care apartin sa intreb de ce este nevoie pentru schimbarea domiciliului: buletin, actul de casa, proprietarul casei + buletinul sau + cerere de schimbare de domiciliu.

Ieri cu toate astea in mana m-am dus la sectie – cererea am luat-o de acolo ca e un tipizat. completat frumos stuff, dus inauntru la verificat: trebuie copie dupa actul de casa, certificat de nastere al meu in copie si original, timbru fiscal de 4 lei de la posta si 7 lei taxa de ceva (ceva pentru ca nu se dau chitante sa scrie pentru ce sunt banii aia).

Bineinteles, la politie nu exista copiator si e treaba mea sa gasesc unul. Du-te inapoi acasa, cauta certificatul de nastere, cautat dupa aia copiator (ca la partea cu “va trebuie certificatul de nastere” au uitat sa mentioneze ca trebuie copie dupa el), adus toate actele in toate copiile, si surpriza: trebuie si timbru fiscal. Dar la ala am scapat ca pot sa-l aduc si cand mi-oi ridica buletinul nou peste fix doua saptamani. Pe langa toate astea a trebuit sa dau declaratie pe propria raspundere ca nu mai am carte de alegator ca altfel trebuia sa ma duc acasa s-o caut si pe aia.

Noroc ca stau aproape de politie si n-a trebuit sa ma plimb sa ma plictisesc prin oras la ore matinale prin traficul minunat.

Mor de nerabdare sa aflu cat trebuie sa ma plimb pentru preschimbarea permisului si scoaterea unui nou pasaport.

fructe de mare

Mie-mi plac. Saptamana trecuta am gasit o reteta pe net, dat link la piticul din dotare cu instructiuni de “vreau si io d’astea”. Ieri am plecat spre hypermarket sa iau ingrediente.

Prima oara spre Auchan, ca acolo vazusem io la un moment dat creveti si caracatite mici. Eh, ghinion, ieri aveau doar creveti. Nexam caracatite. Dupa aia am tot incercat sa gasim sos de stridii. Nici d’ala. Si nici ghimbir.

In reteta scria ca s-ar putea gasi restul de ingrediente la Kaufland, ca se pare ca d’acolo le luase persoana care a dat reteta. La Kaufland nimic, doar niste chestii congelate din care nu reiesea clar ce contineau, mai ales ca nici macar engleza nu scria pe cutii.

Daca tot am ajuns la Kaufland am zis ca hai si la Carrefour Grozavesti, ca vazusem io o data acolo caracatite. Si noroc, am gasit caracatite mici mari – adica pe eticheta zicea caracatita mica, da cand una avea juma de kil. Sos sau ghimbir nici aici n-am gasit.

Si pentru ca Real e relativ aproape de casa, am dat o fuga si pana acolo si surpriza, am gasit caracatita mica – baby octopus.

Si dupa vreo doua ore si ceva de plimbat prin oras dupa stuff am ajuns acasa si am lasat piticul sa le vina de hac, care pitic zice ca s-a speriat rau cand a inceput sa iasa cerneala din caracatita mica mare :)

Intr-un final glorios am halit, a fost bun, a tinut ceva de foame si a mai ramas si pentru data viitoare puse la congelator. Prepararea mancarii a durat sub o juma e ora, plimbatul prin oras dupa ingrediente a durat vreo 2-3 ore.

Acu ca aveam ingrediente, putem sa variem retele, poate gasim chestii interesante de facut. Alte chestii care imi vin in cap e sa gasesc modalitati noi si inovatoarea sa-mi sperii piticul cu o caracatita miscatoare. Oare o fi scumpa rau una vie ?

poker

Jojo e o curva buna si are stofa de asa ceva. Sau doar joaca foarte bine rolul de curva. Inca nu m-am prins care din ele. In alta ordine de idei e destul de ok filmul avand in vedere ca e romanesc…