vw passat

Timp de vreo trei saptmani asa am avut pe mana un Volkswagen Passat B6 cu care am facut prin tara si prin Bucuresti aproape 2300 de kilometri, ocazie cu care am putut sa observ cum se comporta si la drum intins, si prin orasul minunat, si pe ploaie, si pe frig si pe drum judetean (adica putin pietruit).

La drum lung merge impecabil, mai ales cand prinzi drumul liber si poti s-o lasi pe cruise control, sa ai timp sa te mai uiti in stanga si in dreapta. Nu prea mult, ca nu vrei sa te trezesti infipt in vre-un pom daca ratezi vreo curba ceva :))

A, ca uitasem sa zic, masina cu care m-am dat io avea motor 2.0 TDI 140CP. Care e foarte sprinten si elastic in depasiri. Consumul in afara l-am scos undeva intre 6.5 si 7.2 litri la suta in functie de cum s-a mers. Cel mai nasol consum de drum intins l-am scos pe A1 inspre Pitesti unde media pe aia 120km de autostrada a fost de 9.5 l/100. Tind sa cred c’am mers io d’amboulea nefiind obisnuit cu masina.

In curbe stranse e foarte misto, ca nici nu da semne ca s’ar putea sa-ti fuga spatele sau sa derapeze. Senzatia e si mai misto datorita scaunelor sport, care iti fixeaza mai bine corpul in ele si te tin putin strans si simti fortele alea din curbe direct in coaste… pentru o doza mai mare de realism.

Ce mi-a placut foarte tare ca si lucruri de interior: scaunele incalzite care pe diminetile friguroase fac minuni si volanul imbracat in piele, care se simte foarte moale la mana si nici nu-mi transpira mana dupa 5 ore de condus. Si tot ca interior asa, portbagajul: e imens sa moara ma-sa. M-a ajutat foarte tare cu mutatul ca’n loc sa fac nustiucate drumuri am facut doar vreo 4 sa car tot ce aveam dintr-o parte in alta.

Si faruri si stergatoare automate. Te doare la baschetzi, cum da putin intunericul, cum pac becurile. Cum da putina tentativa de ploaie, cum pac stergatoarele. Si d’astea mi-ar placea pe masina. Adica sigur pe urmatoarea o sa-mi iau asa ceva.

Overall m-am simtit foarte bine si comod in masinuta respectiva. Din pacate a trebuit s-o dau inapoi :((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.