venit real vs venit declarat

Gigeii astia cu cu sindicatele au venit c’o super mega idee de cretinatate de lege sau ordonanta de urgenta: sa scoata drepturile de autor de pe lista lucrurilor pentru catre poate fi platit un om. ca vezi doamne 62% din fisele de declaratie fiscala sunt completate cu salariul minim pe economie si d’asta banuiesc ei ca angajatorii nu declara salariul real.

Pai cum cacat sa platesti nustiucate impozite la stat si sa primesti inapoi o pula ? Sa exemplific:

– platesc asigurare de sanatate. ce primesc ? dreptul de a spagui doctorii sa ma bage in seama si sa-mi cumpar medicamente pe banii mei. ca alea gratuite se dau doar la bosorogi, ca pula mea ei sunt saraci and shit.
– platesc taxa de drum si ca vignette si in pretul carburantului. ce primesc ? drumuri proaste, vechi, aglomerate etc. un 20 de ani s-au facut 160 de kilometri de autostrada pana in pula cu telefericul. restul de 100 de kilometri pana la mare ii faci stand la coada… ca e traditie nationala.
– platesc impozit pe venit. ce primesc ? fix pula. ca nu m-a ajutat pe mine statul cu nimic sa castig mai multi bani. Ca sa nu mai zic ca mai erau unii si altii de vroiau impozit progresiv in functie de venit, cum era inainte: de ce sa dau statului mai multi bani ? ce, m-au ajutat ei cu ceva daca am primit o marire de salariu ?
– servicii sociale (politie, salvare, pompieri etc). m-a oprit politia sa ma amendeze ca nu mi se vede numarul dupa 500 de kilometri de drum de cacat plin de ploaie, zapada si mai stiu io ce. pe el il durea la bascheti, ca regulamentul e regulament. noroc ca era politist tanar si inca n-a fost indobitocit de sistem.

Io’s de parere ca trebe tapit cat mai mult stattul la plata impozitelor angajatilor. Cand de banii aia oi primi ceva palpabil in schimb, as plati impozitul cu draga inima. Da pana cand primesc doar pula la frecat pentru fiecare ban dat la stat… nu mersi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.