atm-uri, corporatii si bani

Cam asa cre’ca ar suna titlul unui film. Doar ca ar fi pe bune. Un gigi de la Juniper a descoperit ca unii de fac ATM-uri au o vulnerabilitate in ele si poate fi exploatata se pare fara sa fie nevoie sa le deschizi fizic. Si vroia sa prezinte asta la BlackHat in Las Vegas. Doar ca aia de fac ATM-urile le-au facut ceva alora de la Juniper, probabil i-au amenintat cu ceva procese si probabil i-or fi mituit un pic; ideea fiind ca omu nu mai are voie sa prezinte ce buba a descoperit la ATM-uri cat timp e angajat a lu Juniper. Acu ramane de vazut daca Barnaby Jack (c’asa’l cheama pe gigel) are coaie la fel de mari ca Michael Lynn si-si da demisia si tine prezentarea. Sa afle si publicul de unde e bine sau nu sa retraga banii si bancile de la cine sa cumpere sau nu ATM-uri. Problema mare e ca omu le-a comunicat cu 8 luni inainte ca exista buba, da nimeni de la vendor n-a catadicsit s-o repare. Se pare ca prin alte tari e mai usor sa ameninti cu procese oamenii decat sa fixezi gaurile de securitate in hardware/soft.

Sursa: blogu lu Bruce Schneier.

3 thoughts on “atm-uri, corporatii si bani

 1. Păi evident. Să repari bugurile necesită dezvoltare, testare, deployment și o grămadă de explicații și persoane băgate în ședință. Să ameninți pe cineva nu te costă nimic.

  Oricum, dacă era la noi nu se oboseau nici să amenințe, că era contractul oricum luat pe nașpa și nu conta :)

 2. Super tare tipul! Respect si jos palaria!

  Sa fiu in locul lui, mi-as da demisia pe loc, as tine prezentarea si cand as fi pe toate posturile TV m-as distra cu ofertantii :))

  – Alo, D-l BlackHat? De la Cisco va deranjam, am fi interesati de o colaborare cu D-voastra si oferta financiara ar fi de X pe an …
  – Imi pare rau, tocmai am inchis NCR-ului pe linia cealalta si mi-au oferit dublu!

  :D
  @Dexter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.