tembelizor hd

Ieri am facut si eu un pas spre tehnologie si mi-am cumparat televizor LCD, sa fiu si eu trendy cu criza asta. Fiind oarecum super oferta, am nimerit un  LG 37LH500 care cica e HD Ready 1080p. Adica nu e full HD, da are rezolutie de 1920×1080 si poate reda filme la 1080p. Cum player de BlueRay n-am, l-am pus la laptop via DisplayPort si surpriza, chiar a mers in 1920×1080 ca monitor extern.

Filmele la 720p se vad bine de tot si azi cre’ca o sa fac un experiment si cu 1080p sa vada si ocheanu meu cum se vede de la distanta de aproximativ 2M 94 de centrimetri de televizor :)

Stresu mare l-am avut cu Media Playerul din Windows care se incapatana sa nu redea cum trebuie sunetul AC3 sau DTS spre televizor si nu aveam sunet la film, in schimb daca lasam doar laptop-ul, aveam sunet. S-a rezolvat usor si rapid cu instalarea de AC3 filter de pe net – care are si driver pe 64bit, dupa care restart la Windows Media player si gata. 720p cu sunet :)

Fiind primu televizor cumparat vreodata de mine, mai ales ca trecerea de la CRT la LCD e destul de semnificativa, m-am uitam asa ciudat la filme pe el… parca cu cat e rezolutia mai buna si ecranul mai mare, parca devine prea real filmul… inca nu m-am obisnuit cu senzatia.

Fiindca difuzoarele de 10W de pe televizor n-au bas, sunetul il scot de pe laptop pe o pereche de boxe 2.1 care sunt oarecum in partea ailalta a camerei puse. Si cu toate cablurile intre televizor, laptop, boxe, prize si alimentari, parca e camera d’aia de haxor cu fire si computere peste tot.

Cu ocazia asta, ca n-am unde sa-l pun pe mobila, am refolosit masa de laptop pe post de stativ la televizor.

Acu mi-am gasit si ocupatie noua: cautatul de filme 1080p :)

10 thoughts on “tembelizor hd

 1. Trebuie sa intreb LG 37LH500 sau LG 37LH5000 ?
  de ce spui ca este HD Ready daca are rezolutie 1018p ?

  intreb pentru ca tot asa ceva vreau sa cumpar zilele astea, si m-ai facut curios!

  Mersi!

 2. asteptam cu interes si momentul cind vei descoperi media player classic home cinema (svn builds pe xvidvideo.ru) cu directx video acceleration, ffdshow tryouts, w media player 11 pentru codecul vc-1, boxe 5.1 si saitu’ torrentz.com :))

  1. Pe Media Player Classic n-aveam sunet la filme.
   Ca si codec folosesc AVC Core Codec + Haali Media Splitter + AC3Filter.
   Accelerarea se pare ca e via CUDA. La filme 1080p cu sunet DTS sta CPU-ul in 15-21% utilizare.

 3. E o varza in termeni..

  Aparent HD Ready 1080p e cumva mai smecher decat Full HD?

  HD e orice are rezolutia mai mare decat SD (625 linii).

  Asta inseamna de obicei 720i/p si 1080i/p. Deci al tau 1080p este nu prea poate fi mai full (hd) de atat. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.