mysql & oracle

De ceva vreme Oracle tot incearca sa-i cumpere pe Sun. Si de ceva vreme ba s-a opus Departamentul de Justitie in SUA, ba Comisia Europeana in Europa. Cica chestii antitrust, c’ar fi nasol daca Oracle ar avea si hardware pentru bazele de date. Departamentul de Justitie a zis ca OK, Oracle poate face plata. UE inca se mai caca in sus in aceasta privinta – ca se pare ca apucat-o dragul de MySQL si despre soarta lui in mainile lui Oracle.

MySQL e GPL. Se face fork si se continua dezvoltarea fara probleme. Nu stiu ce pisici e asa greu sa priceapa si Comisia Europeana.

Si ca sa fie treaba treaba, gigi ala de’a facut MySQL prima oara pune gaz pe foc ca vai, Oracle o sa puna gheara pe MySQL si ca o sa ceara bani pe el and stuff si ca o sa fie monopol. Asta avand in vedere ca MySQL in continuare e GPL, asa ca nu e nimic oprit sa si-l dezvolte in continuare daca vrea sa-l foloseasca. Si uite asa s-a apucat el de impartit panica pe ici si pe colo impotriva lu Oracle.

Ce uita el in schimb e ca a vandut MySQL lui Sun acu ceva timp pentru 1 miliard de verzisori. Si cu miliardul ala de verzisori in buzunar si-a pierdut dreptul de a-si da cu parerea in privinta a ce se intampla cu MySQL. Simple as that.

Parerea mea e ca e un ipocrit si jumatate, dupa ce-a bagat banii in in buzunar de la Sun sa chitatie ca ce nasol ca o sa fie vandut mai departe la Oracle. De fapt, pe langa faptul ca e ipocrit, e si nesimtit cu chitaiala asta.

Lumea zice c’ar fi de fapt inca una din metodele de competitie corecte practica de Microsoft in razboiul bazelor de date. Si ca Monty ala ar fi luat ceva verzisori si de la MS sa produca atata FUD. Nasol cand iti intuneca banii mintea. Sau ura chioara fata de un vendor anume.

One thought on “mysql & oracle

  1. Fork-uri a fost facute deja just in case, varianta lightweight se numeste Drizzle, varianta full e alt fork, am uitat cum se numeste.
    https://launchpad.net/drizzle
    Anticipez ca lumea care foloseste MySQL doar din inertie o sa inceapa sa se intrebe: “Wait a second, what’s wrong with PostgreSQL”, iar daca se impute treaba, o sa-si planifice chiar migrari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.