uber

Acum ca tot s-a lansat Uber in Bucuresti, m-am dat si io ieri cu el.

Experienta a fost OK si fara dileme: am comandat masina, a aparut un nenea intr-o masina, m-a luat si m-a dus unde aveam treaba :)

Plata s-a facut automat la Uber dupa ce nenea soferul a zis ca a ajuns la destinatie, eu doar am zis la revedere :)

Condusul de la sursa la destinatie se face folosind o aplicatie de la Uber care este pe post de GPS astfel incat sa nu existe dileme de genul “m-ai ocolit, era aglomerat sau mai stiu io ce”. Mi-a zis tipul de a condus ca au voie sa si ocoleasca daca vrea clientul.

Ce sper eu din toata treaba asta cu Uber-ul este sa fie cat mai multi care se baga sa lucreze asa ca este extrem de convenabil pentru mine ca si client; iar a doua chestie poate ii “ajuta” pe taximetristi sa se civilizeze si sa nu mai trebuiasca sa comand taxi la dispecerat cand am deja un taxi in fata doar pentru ca e tarziu si gigelul se gandeste sa faca si el un ban mai putin cinstit si nu vrea cu aparat.

L-am intrebat pe om cum merge si cica e okish asa, dar nu prea sunt multi de folosesc sau nu sunt multe masini inscrise pe Uber. Tot din ce mi-a zis, ar fi mai avantajos pentru stat cum merge Uber din punct de vedere taxe: aia declara ce platesc la soferi, soferii platesc taxe pentru toti banii primiti – un pic diferit fata de taxi unde un quartz de bricheta face minuni la aparatul de taxat :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.