singapore on the cheap

20/01/2016

Mno am plecat io spre aeroport cu o greata din aia naspa. Prin aeroport am gasit niste cola sa-mi iau un pic din ea.

Pe avion am mancat cateva felii de lamaie sa imi mai treaca. Nu stiu de ce la ce ma-sa m-a luat, da m-a luat bine.

Prin KUL unde am avut escala am bagat un pic de Carrot Cake de la Starbucks, ca macar ala stiam cam ce gust o sa aiba. Am si prestat dupa, ca Murphy ma urmareste cu munca :)

Dupa aia spre SIN a fost mai binisor un pic.

Am completat Embarkment/Disembarkment card, am stat dupa aia un pic pe la Immigration si uite asa pot sa zic ca sin e in SIN :)

Spre hostel era varianta cu Shuttle Bus de la aeroport direct sau cu MRT (metro). Prin zona cu hostelul era aglomeratie se pare si autobuzele nu se mai intorceau la aeroport, asa ca tanti de la bilete mi-a zis ca mai bine iau metroul.

Am luat metroul, si m-am uitat io cam in ce statii tre sa schimb sa ajung unde trebuie. Ocazie cu care am aflat ca la astia nu se zice ‘Exit the train’ se zice ‘Alight the train’. Ma uitam ca maimuta la instructiuni si nu intelegeam care e treaba cu Alight pana n-am vazut semne ‘Alighting passenger first’ care indicau ca aia care coboara au prioritate… vorba aia, mai trece o zi mai inveti ceva nou.

Am ajuns intr-un final la hostel, check-in, m-am ruinat un pic, ca aci chestiile sunt scumpe. M-am pus sa-mi incarc telefonul, dupa aia m-a luat foamea un pic si m-am dus sa caut ceva de halit. Am dat de un mic restaurant indian, am bagat un chicken tikka. 4 bucatele mici de pui S$6.

Inapoi la hostel, dus si nani.

21/01/2016

Dimineata ma trezii capiat de somn din motiv ca ploua. O luai asa pe ploaie ca era subtire sa caut Merlionul, simbolul Singapore-ului. Dupa niste bajbaieli il gasii, ca aci un SIM e S$50 cu 1GB de date si merg si io dupa semnele de pe strada si cam cat ma duce creierul sa in minte ce mai vad pe harti.

Facui poze and stuff, dupa aia ma oprii la un Starbucks sa bag o briosa cu afine si un latte. Si ma dusei mai departe pana gasii o statie de metrou si ma dusei in Chinatown. Pe drum la lua greata, ma lua si burta, noroc ca gasii repede o baie. Pentru greata bagai o combinatie de suc cu multe fructe si imi trecu un pic.

Acu la hostel sa fac o mica pauza, ca e un pic umed pe afara si in combinatie cu caldura nu e o idee buna de stat pe afara.

Wee, fusei sa vad Gardens by the Bay si este absolut super misto. Ma plimbai prin Cloud Forest, dupa aia pe o pasarela suspendata printre pomii de metal… buna alegere.

Inapoi spre hostel ma oprii sa bag niste rata cu chestii. Si la chestii ma refer ca in afara de niste oua fierte habar n-am ce a fost ce am halit.

Si la o farmacie sa-mi mai iau pansamente pentru buba minune. Imi luai doua tipuri, cre’ca o sa mai trec maine sa mai iau sa am de rezerva ca mereu gasesc tipuri diferite. Si ata dentara pusa deja pe betigase. Au avut astia promotie si mi-au dat patru cutii, pot sa-mi flossuiesc si curu’ acu.

Dupa ma retrasei spre hostel ca ma omoara umeazeala si zapuseala asta. Cre’ca o sa dorm o saptamana dupa ce oi termina cu plimbatul :))

Macar cu ocazia asta ma mai pun si eu un pic la curent cu telenovelele mele.

E misto la singaporezi cu metroul, ajungi repede dintr-un loc in altul, toata treaba e automatizata. Au niste bilete de hartie cu ceva RFID in ele de le poti incarca de vreo 6 ori. Toate semnele sunt in 4 limbi: engleza, chineza, malay si cre’ca ceva dialect indian sau ceva de prin asia de sud-est (ca e un scris din ala de seamana).

Daaaar…. si mai misto e cand in loc sa ocolesti cu metroul si sa schimbi de 2 ori, mai bine merig pe jos prin spatele blocului si ajungi cam cu vreo 10min in plus la aceeasi destinatie :) Ca asa e cand n-ai internet pe telefon… mergi si tu cu ce pare ca e la sigur.

Acu pe seara plecai sa halesc ceva si mersei ceva mai mult decat imi propusei ca sa caut un bancomat si sa vad ce e dupa coltul unei cladiri. Si dupa colt gasii Singapore River cu o promenada foarte misto care da fix la Fullerton Hotel care e peste lac de Marina Bay Sands (cre’ca asta e cel mai tare hotel de aici).

Intr-un final gasii si bancomat, de mancare nu mai gasii unde voiam initial ca se inchidea la 10, da era o coada afara la oameni asteptand sa haleasca – ceea ce aici teoretic inseamna ca mancarea e chiar buna. In schimb bagai la un restaurant indian o pulpa de pui tandoori si un fel de tentativa de dal cu chappati. Si un suc de la dozator, indian style.

Daca iei durian cu tine in metrou e S$500 amenda. Prin hostel n-ai voie cu durian, cre’ca e politica nationala sa nu iei durian in spatii publice inchise :)

22/01/2016

De dimineata, ma dusei sa vad The Botanical Gardens. Dupa ce ajunsei acolo si ma uitai cat de mari sunt, ma gandii sa vad ceva mai special, si uite asa nimerii la National Orchid Garden. Se pare ca astora le plac foarte mult orhideele :)

Acum imi plac si mie. A fost cei mai bine investiti S$5. Gradina este foarte mare, contine extrem de multe soiuri de orhidee, inclusiv o simulare in camera inchisa (Cold Room) a muntilor din Asia de Sud-Est sa creasca acolo plante in mod natural. Nu le am io cu plantele, da unele flori vazute pe acolo sunt absolut superbe.

Inapoi spre hostel ma oprii la o frizerie sa ma tund si sa ma barbieresc. De tuns cam trebuie ca parul lung si caldura, mai ales umiditatea nu-s chiar cei mai buni prieteni. Iar de barbierit cam era cazul, ca ma deranja mustata la halit.

O baie pe cap mai tarziu la hostel si ma facui ca nou.

Avusei in plan sa ma duc pe Marina Bay Sands, da incepu sa ploua cand plecai, da nu ploua rau si mersei mai departe. M-am oprit cam cand a inceput sa toarne cu galeata. Si ma intorsei la hostel.

Acu vad ca se opri, ma duc sa mai bag o fisa.

Si incepu cand imi luai bilet. Si statui sus pana ma plictisii ca poate, poate se opreste. Cat de cat asa se opri, deschisei umbrela si ma plimbai asa prin semi-ploaie cat sa pot sa fac niste poze. Din pacate fiind innorat, nu prea iesirea calumea pozele. Dar vederea… e ceva ce nu prea vezi in fiecare zi. Ocazie cu care vazui cum arata si faimosul Infinity Pool. Cand o sa am cateva sute de euro de dat pe noapte o sa imi iau si io 2-3 nopti acolo s-o ard in piscina la ~230 metri deasupra oceanului cu vedere la oras. Noaptea au un skyline destul de misto.

Ma udai maxim la picioare, cre’ca de data asta reusii sa pizdesc de tot baschetii. Daca pana dimineata nu se usuca, maine tre sa ma duc la cumparaturi :(

In drum spre hostel ma oprii la un restaurant chinezesc si bagai o supa de coaste de porc super buna. Era coada la intrare si cum se ridicau unii, intrau altii in restaurant. Cre’ca asteptai afara vreo 10-20min asa pe afara, da merita.

Are si ploaia asta un efect pozitiv: face statul in Singapore ieftin, ca nu mai ies pe nicaieri :))

23/01/2016

Incep sa ma odihnesc. Aproape. Dormii pana la 9. Daca n-ar porni astia ventilatorul pe maxim sa faca zgomot ar fi minunat.

Lasai hainele la spalat, ca’s pe la jumate cu raportul intre “curate” si alea care nu’s, ca sa nu folosesc cuvinte precum candesc :))

Baschetii sunt pizditi, asa ca plecai in slapi pana in China Town sa caut niste incaltari. Cre’ca iar belii un pic buba, da nu’s curios sa dau pansamentul jos sa vad. La statia de metrou bagai si io un mic dejun singaporez clasic: e dubios, painea prajita parca era din aia din desene animate in culori diferite, iar cafeaua lor specifica, kopi, e crancen de dulce.

Anyway, ajunsei in China Town si ma apucai sa ma plimb pe stradute sperand sa dau de vreun vanzator de Converse chinezesti la super promotie. Si cum ma plimbam io asa, trecui si pe langa Sri Mariamman si cre’ca e ceva sarbatoare ca era un indian cu o oala pe cap peste care aruncau unii flori si se invarteau in jurul templului cantand chestii indiene.

Gasii un magazin mare care parea sa aiba si pantofi dadui pe acolo o tura pana gasii niste bascheti ieftini de la Kappa si mi-i luai. Si fix dupa ce-i platii gasii si Converse. Dupa ce ma tot uitai dupa Converse pe etajul cu incaltari.

Inapoi sa-i las la hostel, ocazie cu care mai prinsei o tura de ploaie. Dupa ma dusei spre Little India sa bag ceva de mancare. Gasii un biryani de pui, bunut. Mearsa bine cu un suc de lime.

Azi aflai de la ce ma-sa mi se tot face greata: de la apa imbuteliata de aci. Cum bag apa din sticla cum apare greata. Nu stiu de unde o aduc sau ce maimuta se pisa in sticle, da’ mi-a futut stomacul maxim. Acu stau pe sucuri, nu e cea mai sanatoasa combinatie, da macar nu imi mai e greata. Win some, lose some…

Si o alta chestie de o descoperii, la metrou miroase a aer proaspat, nu ai deloc senzatia ca esti in subteran. Nu stiu cum reusesc, da’s tare curios.

Cum se lasa seara incepu sa ma roada stomacul de foame si ma dusei la Burger King cu ultimii S$10 in ideea ca oi gasi io ceva de halit la banii aia, ca la restaurentele de langa nu gasesc nimic asa ieftin. Avusei noroc ca aveau promotie la niste meniuri si luai si io unul, si facui economie de vreo S$2.

Dupa haleu o luai un pic spre rau sa ma mai plimb un pic de ultima oara in Singapore. Cum mergeam io asa pe stradute dadui de multi indieni imbracati intr-un fel de prosoape asa de matase de la brau in jos iar pe umeri aveau un fel de coviltire care la margini aveau multe pene de paun. Cre’ca veneau de la Sri Mariamman si se duceau catre Little India.

Cu ‘on the cheap’ a fost chinuiala mare, ca e scump cu spume Singapore. In total, cu tot cu bascheti si cazare cre’ca am cheltuit vreo aproximativ S$420, ceea ce pare foarte decent la scorurile de pe aci.

Cu banii de pe garantia pe cheie de la hostel o sa halesc maine dimineata in aeroport ca am un zbor devreme. Acu o sa mananc si mai mult ca mai am vreo S$2 in plus :))

Si uite asa fusei si prin Singapore :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.