.ru vs .ua

Cand am auzit ca rusii vor sa le sparga fata si sa le dea muie cu furtunul de pompieri ucrainenilor, m-a luat bucuria.

De ce m-a luat bucuria? Pai ca Ucraina nu a fost niciodata prietena cu .ro, ba chiar mai mult, inainte sa intre .ro in UE/NATO/slbz, erau tari in gura, au ciordit insula Serpilor, au incercat sa mute granitele pe la Dunare mai mult la ei. Golaneli din astea documentate. Ca ei erau multi, romanii putini si plm, pleznea jmecheria in ei.

Da cum lucrurile nu poa sa fie simple, s-au bagat si americanii sa tina cu ucrainenii. Nu ca le-ar pasa prea tare de ei, ca probabil 99.99% din ei habar n-au unde e tara asta pe harta, da e pe fenta aia cu “daca-i enerveaza pe rusi, sigur, tinem si cu chinezii la o adica”. Ca asa e politica internationala, ai boala pe unu’ si faci tot ce-ti sta in putinta sa-l enervezi.

UE s-a trezit si ea ca are ceva de zis dupa ce nu s-au inteles americanii si rusii la Geneva. La modul ala ii doare in pula si pe americani si pe rusi de UE. Si daca ar fi de razboi pe bune intre americani si rusi, fara proxy-uri din astea de neam prost cum e acu via .ua, tot nu i-ar baga in seama pe europeni, desi ei ar suge-o cel mai tare. Ar fi o treaba din aia cu “mucles, ca vorbesc adultii”. Si cand zic europeni, zic si romani, ca si noi tot europeni suntem. Si probabil am fi primii. Si nu e genul de chestie la care mi-as dori ca .ro sa fie fruntasa :))

Obviously, UE tine cu americanii ca asa e la moda, ca altfel ii doare si pe astia in pula de ucraineni.

Si cum ziceam mai pe la inceput, ca ucraineni sunt doar cu golaneala, ca altceva nu stiu, mascariciul ala de presedinte al lor, s-a dus sa planga pe la toti sa-i dea arme ca vine ursul si-i fute. Si cand n-a primit destul, ca inceput sa chitatie, ca vai, ca o sa fie nasol, ca are nevoie. Si tot circul asta a culminat cand s-a trezit cu tupeu de borfas sa le bata obrazul nemtilor ca de ce i-au trimis doar casti si nu si arme. Ca simtea el ca merita mai mult. A mai primit un Nein de nemti, asa de control.

O alta schema cu Ucraina de enervare a rusilor, care e de foarte mult timp, e cu insistenta americanilor asupra europenilor sa nu opreasca Putin gazul pe la ucraineni, ca e musai sa treaca si pe acolo sa-si ia si pisatii aia dijma pe ceva ce nu merita. Toata distractia asta a culminat cu Trump care s-a oferit sa le vanda europenilor Freedom Gas, sa nu mai fie dependenti de rusi :)) Si acu tot pe combinatia asta cre’ca merg americanii, au gasit o schema prin care sa vanda niste gaz scump, dar “free” in UE, ca libertatea asta nu e ieftina, nu cade din cer.

Anyway, eu tot sper sa-si ia ucrainenii la muie de la rusi pana li se umfla ochii ca nu mai poa sa respire de ce adanc le-au bagat aia pula pe gat. Cu putin noroc, poate nici nu o sa mai fie nevoie de discutam despre Ucraina in cativa ani daca-i pisa rusii suficient de bine.

Si dupa ce se intampla asta, poate mai scade un pic pretul la gaze naturale.

Pace cartierului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.