onenote & evernote

Multa vreme am folosit Evernote sa-mi stochez diverse notite pana cand acu cativa ani mi s-a parut ca e cam scump pentru ce-l folosesc si am renuntat la subscriptie, si am ramas cu aia gratuita.

Intre timp aparuse si OneNote de Mac si m-au cam convins din filmuletele de prezentare ca o sa fie ca Evernote sau chiar mai bun. Si bonus, nu costa bani. Si-am zis ca m-am scos. Mai ales ca tot aveam Office, OneNote era manusa pe treaba asta.

Intre timp am trecut la luat notite pe caiete/agende de la Muji, si acu vreo un an si ceva mi-am luat Remarkable2 pe care am tot scris. Ca e misto sa scrii pe o agenda care nu se termina niciodata :))

Insa in ultima vreme am avut nevoie sa structurez niste informatie intr-un document super lung. Si am inceput in OneNote pana a inceput sa gafaie de la text si imagini. Sa nu mai zic ca a ramas fara internet vreo cateva momente si nu s-a mai prins care versiune de document e aia ultima: locala sau de la MS din server, si a ramas cu “Conflicting versions” fara nici un motiv. Dupa care am descoperit ca nici nu pot adauga “horizontal ruler”, gen asa, da pe toata lungimea (<hr/> ar fi in HTML):


Si pentru ca era foarte important sa am separatorul in document, am bagat totul in Evernote si mi-am adus aminte de ce-mi placea Evernote: este foarte bine facuta aplicatia si arata bine, nu stiu cum sa zic, parca iti face placere sa scrii in ea.

Ce ma seaca la OneNote e ca are o idee super buna de a avea caiete cu sectiuni si sectiunile au pagini, care pagini pot fi infinite ca si lungime, dar pot fi sparte pe topice. Dar formatarea textului e asa, super spartana, ca un copile iesit dupa ce Notepad si Wordpad s-au imbatat si s-au futut nestiind ca’s rude.

Si uite asa, am iar nustiucate locuri unde scriu lucruri si o sa fie distractiv cand o sa le caut si-o sa uit pe unde le-am pus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.