Monthly Archives: November 2006

Buffy

The Vampire Slayer, cam de-o saptamana asa ma tot uit la serialul asta si-am vazut pana acum primele 3 sezoane. Cand a aparut prin .ro eram inca in liceu si nu apucam sa vad fiecare episod, sa nu mai zic ca ProTV difuza numai un episod pe saptamana. Dar cum nu le poti avea pe toate, pe maretul disiplulplus am gasit doar aceste sezoane. Poate am noroc si gasesc si celelalte 4 sezoane ramase.

Tot uitandu-ma la episoade si vazand cum se omoara aia pe acolo mi-am adus aminte ca am o lista deschisa cu diverse persoane din viata mea pe care sa zicem ca nu m-ar deranja sa aud ca din varii motive au sucombat. Probabil c’ar trebui sa-mi fac curat prin lista aia, sa scot nevinovatii de pe ea.

accidentele usoare si asigurarile

Sa zicem ca te indrepti spre casa cu mirobolanta viteza de 5-10km/h (ca mai repede nu se poate circula prin Bucuresti in jur de 17:30). Si cand aproape sa te apropii de ultima intersectie spre destinatia finala…. surprise, esti lovit din spate de unu mai grabit care n-a mai apucat sa se franeze. Dupa injuraturile de rigoare, ai niste optiuni:

  • daca nu se vede rau lovitura, o lasi asa
  • daca se vede si mai e si ceva crapat, logic, te duci sa declari la politie incidentul

In mod normal, si grabitul care te-a lovit ar trebui sa vina si el sa dea declaratie si sa zica unde se grabea asa rau. In unele cazuri, se “pierde” pe drum si vine peste tzashpe ore. Dupa ce stai la coada (de mai multe ori: pentru a lua declaratia goala de la un militian de pe birou si a primi un numar de ordine, pentru a da declaratia inapoi la acelasi militian, pentru a face un etilotest etc) la un moment dat te duci cu un agent sa ti se faca constatarea. Acu, in mod logic ar fi sa te duci cu constatarea aia la service, sa-ti repari masina si sa-ti plateasca asigurarea vinovatului tot ce-a fost stricat si bineinteles manopera.

Ghinion, ca nu e chiar asa usor. Din motive care inca imi scapa, cei de la asigurari sunt de parere ca agentii de militie nu prea stiu ei ce fac si trebuie sa faca si ei o constatare. constatare care se face doar in anumite service-uri, care de obicei sunt la dracu in praznic de faci 5 ore pana ajungi la ele. Eu am fost mai norocos si-am gasit unul la doar o juma de ora distanta. Dupa ce stai la coada sa te bage cineva in seama si sa-ti vada masina si sa-i faca poze in locurile lovite + poze la numarul de KM de pe bord (care iar e un amanunt caruia nu-i vad utilitatea) iti da o foaie de hartie cu care te duci la service. Dupa ce-ti repara service-ul masina si dai bani din buzunarul tau pentru ca asiguratorul T lucreaza numai cu service-urile Q si W, iar tu poti folosi doar service-urile X si Y, dupa ce ai factura, te duci la asigurator cu ea sa ti-o plateasca. Dar pentru ca nu cumva sa nu te simti c-ai scapat usor, daca ai masina in leasing, iti trebuie stampilat acceptul de plata al asigurarilor de catre firma de leasing, care din alte motive obscure are sediul in locatii aroape imposibil de ajuns si pe stradute cat mai intortocheate. Intr-un final ai toate maruntisurile astea rezolvate fara de care probabil n-ai mai simti ca traiesti intr-o tara bananiera, si mai faci o incercare la asigurator sa-iti iei banii. Si surpriza, nu se poate, pentru ca masina e pe firma, si trebuie platit in contul firmei, si nu imediat, ca strica la stomac, ci dupa 20 de zile de la data semnarii acceptului de plata de catre asigurator.

N-am vazut pana acum atata tragere de timp cu diverse maruntisuri din astea care culmea sunt stipulate in niste legi probabil aprobate doar asa de dragul de a obosi cetateanul incat sa-i piara tot cheful de a-si recupera dauna.

In concluzie: pentru avarii mici, faceti pe CASCO reparatiile ca e mai putin dureros, si suma de reintregire a asigurarii e mai mica decat va costa alergatul dupa diverse constatari, programari in service, hartii si alte maruntisuri.

the end of the world

When the end of the world arrives, how will the World’s media report it ?

  • The New York Times: We’re dead
  • The Wall Street Journal : Dow Jones index plummets to zero as world ends – NASDAQ closes shop, NIKKEI follows american lead
  • The Sun: Charles and Di, together again
  • Playboy: Girls of the apocalypse
  • Microsoft Systems Journal: Apple, Sun, IBM lose market share
  • CopperArt Catalog: Our final sale
  • Inside Sports: Game Over
  • Wired: The last new thing
  • Rolling Stone: The Grateful Dead reunion tour
  • Readers Digest: ‘Bye
  • National Geographic: How will the extinction of all life as we know it affects the way we view the Cosmos?
  • TV Week: Death and damnation: Ratings bonanza !
  • Womans Weekly: Lose 10 KG… by judgment day with our new “Armageddon Diet”
  • MONEY MAGAZINE : Ten ways you can profit from the rapture
  • PC Today: Armageddon tolerant software now available !
  • SHOP IN TIMES SQUARE: This is our final closing down sale (this time we really mean it)
  • Al Jazeera: Ssay hello to the 72 virgins !
  • Christianity Today : “We told you so”

© oamenii de pe internet.

ungurii, rusii si avioanele

In ultima vizita la Varsovia am vazut niste avionase pe aeroportul Frederic Chopin si mi s-au parut ca par a fi Tupolev-uri, asa ca m-am dus pe Wikipedia sa caut poze. Am gasit un articol despre respectivele avioane si tot citind pe site, ce-mi vad ochii:“The Tu-154’s airframe and the landing gear is strong, since it is partially based on a design meant for bomber aircraft. In July 4, 2000, HA-LCR, a chartered MALÉV hungarian airlines Tu-154 jetliner landed on its belly in Thessaloniki, Greece. The crew simply forgot to extend the landing gear and the plane skidded 400 meters (440 yards) on the runway. The plane became airborne as the pilots applied throttle, flew around and landed on wheels. There were no injuries, but it was deemed uneconomical to repair the aircraft for circa 2 million USD.”

Acum, eu inteleg multe chestii, ca de exemplu sa uiti sa-ti inchizi casa, sa tragi apa la buda, da sa uiti sa lasi trenul de aterizare… pare putin cam overkill. Noroc cu rusii astia ca fac avioane tapene, ca altfel probabil se cam sugeau aia de la Malev, companie pe care tocmai vroiam s-o laud ca e mai buna ca LOT da cre’ca tocmai mi-a trecut.

Warszawa – take one

Long story short: am fost prin Varsovia vreo 4 zile (cred, ca inca sunt buimac de somn), m-am intalnit cu Andressa care m-a dus la shopping in Arkadia (care pana acum e cel mai mare magazin pe care l-am vazut), m-am plimbat prin orasul vechi (care defapt e nou nout, da asta e o alta poveste) si-am baut vodka Zubrowka care atat de buna intrucat m-am curentat foarte foarte tare (si cre’ca si-a mai facut efectul si dupa vreo 2 zile cand a trebuit sa vin in Romania, ca mi s-a facut rau in avion; bine in parte si datorita faptului ca pilotii de pe Malev n-au ratat nici o gropa prin nori) si miercuri am fost invitat la ziua ei de nume si m-am umflat de suc de fructe de padure ca sa-mi revin dupa isprava cu vodka.

Ce mi-a placut prin Varsovia:

  • e putintel mai curat
  • ca locuitorii nu inteleg romana si nu trag cu urechea la ce vorbesti
  • orasul vechi (care e defapt nou)
  • Arkadia, unde as putea sa stau toata ziua la cumparaturi
  • Big Tasty BEKON de la MacDonald’s, care cre’ca e primu sandwich/burger de la ei care e suficient de mare incat sa nu-ti vina foame la o ora dupa ce-ai mancat

Ce nu mi-a placut in Varsovia:

  • Aeroportul, care mai mic ca Otopeniul de la noi, si mai ugly (de la security check pana la gate-ul nostru, pe drum m-am simtit ca’n HalfLife, ca asa spooky si intortocheat era drumul)
  • Ca nu toti stiu engleza, si nu e foarte placut sa stai sa mimezi ce anume doresti
  • La KFC meniul de Crispy Strips are doar 3 bucati, nici macar 5 cum e ala mic de la noi

calcule si iar calcule

Scaune incalzite: 600EUR, Tapiterie din piele: 1000EUR, Chiptuning: 350EUR, Grand total: ~ 2000EUR+TVA

Si uite asa ajung io la concluzia ca-mi mai trebuie un second job sa platesc toate chestiile de mai sus plus alte jucarii de le vreau pe masina, ca deh… ce vine din fabrica nu e bun.

So,  cine ma angajeaza si pe mine ? :)

profii si elevii

Citeam azi dimineata un articol prin Evenimentul Zilei cum ca violenta in scoli e in crestere. Nu, nu violenta intre elevi, si violenta intre elevi si profesori. Toata jucaria pleaca de la un filmulet postat cred ca anul trecut pe net cu un elev de pe la un liceu din Bucuresti care era cat pe aci s-o plezneasca pe-o profesoara care zice-se ca l-ar fi batut (pe el sau pe vre-un prieten de-al lui). Acum io nu inteleg o chestie: la o gramada de profesori li se pare normal sa-si loveasca elevii da invers nu. Adica cum, ce-i face pe ei mai cu mot in fata elevilor ? Pe mine personal m-au scarbit toti profesorii care aveau impresia ca-mi sunt superiori sau ca sunt mai destepti ca mine. Probabil daca ar fi fost adevarat, n-ar mai muri de foame si n-ar mai iesi in fiecare an in strada.

A doua distractie este ideea tampa a ministrilor educatiei de-alungul anilor sa impuna uniforme in scoli. Elevii se opun, ei o dau tot inainte in prostia lor ca e mai bine, ca ii face pe elevi mandri ca sunt la o scoala sau la un liceu anume. Ce nu se gandesc ei ca prin impunerea uniformelor, omoara individualitatea din fiecare elev. O scuza penibila a fost la un moment dat ca asa se acopera diferentele sociale, si aia saraci n-o sa se mai simta prost ca unii colegi sunt mai avuti. Sau ca fetele vin cu decolteuri foarte evidente, sau ca baietii se imbraca nu stiu cum. Ce nu inteleg ei e ca asta n-are nici o legatura cu capacitatea unui elev de a invata mai bine sau mai prost, sau mai nu stiu cum. Daca vrea cineva uniforma, sa se duca la parnaie, ca acolo sunt toate la fel.

Cand eram si eu prin liceu, a venit si la noi moda asta cu uniformele. Totul era simplu: trebuia sa ai sacou visiniu pe tine in timpul orelor. Dupa aia s-a renuntat, au pus portari care sa te verifice la intrarea in liceu ca ai sacoul pe tine (asta ca sa ai dimineata ce face: scoate sacolul din rucsac, pune-l pe tine, treci de poarta, baga-l la loc in rucsac). Dupa un timp le-a trecut, si noi am fost happy, ei happy ca nu mai trebuie sa ne pandeasca ca prostii sa vada daca purtam prostia aia de sacou pe noi sau nu.

Viva la revolucion!