Monthly Archives: December 2008

google apps

Mai acu o vreme, si anume intr-o sambata, imacandi.net a fost vizitat de mai multi oameni decat poa sa serveasca un P3 @ 1Ghz si 512MB RAM, drept urmare saracul computer a inceput sa afiseze mesaje dragute in dmesg:

Out of Memory: Kill process 13563 (apache2) score 5870 and children.
Out of memory: Killed process 8279 (apache2).

Pana s-a potolit nebunia a durat cam 2-3 ore, si asta doar dupa ce l-am taiat din firewall pe routerul de dinaintea lui astfel incat sa blochez crearea de noi conexiuni in speranta ca poate isi revine de capul lui. Load-ul era atat de mare incat nici macar login pe seriala nu puteam face…

Anyway, s-a potolit dracia, dupa care a doua zi mirat de ce pisici nu primeam nici un mail am dat si io un pstree sa vad ce mai ruleaza pe sistem. Surpriza: amavisd-new nu mai rula, presupun ca a fost terminat de OOM killer. Repornit amavis-ul, inceput sa vina mailul, toate bune si frumoase.

Acu vreo saptamana si ceva studiam cam ce avantaje as avea ca si companie sa trec fluxul de primire al mailurilor prin serviciul oferite de Postini pentru anti-{spam,virus}. Si asa am vazut io ca daca ai un domeniu personal, poti sa-ti hostezi domeniul pe GoogleApps pentru e-mail, web (folosind doar website builder-ul lor), calendar si cre’ca atat.

Dupa vreo cateva ore de binganit prin verificarile de domeniu de la google, modificat inregistrari in DNS si mai reverificat una alta mi-am mutat mailul pe GoogleApps. Activat IMAP, facut folderele de rigoare in Mozilla Thunderbird, vazut ca’n Gmail folderele mele se vad ca label-uri, facut reguli in gmail sa sortez mailurile. La partea cu filtrele m-a ajutat rpetre, ca el are gmail-fu :)

Si uite acu scap de duda de gija cu mailurile c-o sa se ocupe Google de ele de acum incolo.

Ma gandesc sa fac un test si cu web builder-ul pentru site-uri ca poate mut si wiki-ul pe Google si asa sa-mi ramana doar blog-ul pe micutul serveras. N-am uitat nici de de madamme, ca si blogul ei o sa ramana ;))

Cre’ca asta e ultimul post pe anul asta. So: Un an nou fericit! Happy New year!

iarna in harghita

Prin Harghita e pace si prietenie, a nins inainte sa ajungem noi si acu e doar frig. Noroc cu astia de la Casa Piratilor ca baga caldura grupa mare, adica nu pot sa dorm de cald ce e.

cutu

Am fost si la plimbare pe partiile din imprejurimi,  m-am dat cu sania… the usual. Si nu se putea sa nu fac si poze :)

no images were found

Si cum nu se putea sa ma duc io cu masina la munte si sa nu fac ceva tembel, azi din cauza de lene exagerata de a merge pe jos am zis io sa ma parchez fix langa partie, pe un un fel de damb asa unde mi s-a parut mie ca are loc masina. M-am parcat, m-am dus de m-am dat cu sania si la intoarcere… fucking surprise: mai da-i cu spatele daca poti. Iar in fata era un gard.

Si uite asa am inceput io sa-mi schimb parerea despre unguri, ca daca nu erau un grup de vreo 5-8 unguri mai ieseam io abia la primavara de pe rahatul ala de damb. A venit unu la mine, m-a intrebat daca am nevoie de ajutor, io zis da, ca optiuni n’aveam, si s-a dus omu si si-a adus restul de prieteni si-au tras, impins, patinat masina si intr-un final am ajuns si io pe un teren unde puteam s-o conduc fara ajutor din afara. “D’aia suntem oameni, sa ne ajutam intre noi”.

Si uite asa ajung io la concluzia ca doar Marko Bela e cretin. Restul par oameni normali.

in vacanta

In sfarsit am apucat si io anul asta concediu si am purces spre Praid, la Casa Piratilor de Revelion in stil pirateresc :) P’aci e frig, e zapada si poate, poate va mai ninge pana plecam, ca mor de curiozitate cum e cu cauciucuri de iarna pe masina prin zapada.

no images were found

Drumul a durat vreo aproape 7 ore, c’am plecat pe alte drumuri sa ocolim aglomeratia de pe Valea Prahovei unde s-au inghesuit toti sa se duca la munte. Cu ocazia asta am aflat ca exista in tara asta o localitate numita Venetia de Jos (p’aia de sus inca n-am gasit-o) si ca drumurile judetene din Romania sug intr-un mare fel.

Ah, si e internet aci :) Pot sa ma bucur si io de minunile tehnologiei moderne ;))

shopping de craciun

Astea seara ma dusei si io sa-mi platesc abonamentul la internet, ca aparea neplatit pe site la erdeesh. Si cel mai la indemana mi-a fost sa dau o fuga pana la Auchan ca tot cautam ceva si prin magazinele de-am mai fost n-am gasit.

Pentru prima oara de cand fac io cumparaturi la Auchan am auzit in difuzoarele alea de se anunta tot felul de crapuri: “Pentru a scurta timpul de asteptare va rugam folositi toate casele”. Si uite asa mi-a pierit mie chefu de a ma duce sa-mi iau si io 2-3-4 beri ca maine e ultima zi de munca pe anu asta si parca ar fi baut si gura mea ceva. Poate gasesc pe la vre-un magazin din asta de cartier Hoegaarden, ca de la o vreme m-am jmekerit, nu-mi mai place berea normala :))

OMOR. Asta era in magazin, parca era ultima zi in care puteai sa-ti iei ceva pana la anul si nu cumva sa pierzi ocazia. Desi acu stand io mai stramb si judecand drept, ce mananc io in ziua de 25 ? Ca pe 26 cre’ca s-or deschide magazinele, da pe 25 ? Nici shawarma de la Dristor nu cre’ca merge. heh, poate scap maine mai devreme de la scarbici si ma duc sa-mi cumpar si io o pita si o bucata de carne ceva sa-mi fac pe 25 de haleala.

interzis vs strict interzis

Io am ajuns la concluzia ca romanilor le place sa dea un ton grav lucrurilor interzise. Nu mai vezi pe usi semne cu “Accesul interzis”, ci “Accesul strict interzis”… adica ce pana mea, daca e strict interzis nici hotii n-au voie sa intre ? Ca parca “acces interzis” e doar pentru fraieri, sa fie speriati… da cand zici “strict interzis” deja e grava situatiunea… nimeni un intra. wtf ?

bolt

bolt

Uuuuh yeah, asta e animatie cum trebuie. Mai ales c’am prins proiectie 3D. Filmu e foarte misto, efecte la greu, sunet calumea… Ce-au uitat aia cand am luat bilete a fost sa ne zica faptul ca e dublat in romana. Daca ar fi fost lasat in engleza m-as fi bucurat si mai tare, dar deh… nu zice nicaieri ca e dublat…