Monthly Archives: May 2011

de weekend

Weekend-ul asta am ajuns cu niste trebi prin Tulcea, iar seara a fost party time. Joi seara doar niste bere in campul muncii, vineri seara subtire de vara asa, iar sambata seara a fost seara bagatului in vena. Am baut peste 1 litru si ceva de Martini alb, dupa care am topait de n-am stiut de mine pe niste vaporase cu care am fost la plimbare pe Dunare.

Am avut distractie asigurata de niste cubanezi, dupa aia cativa brazilieni si niste stand-up comediants. Bine, nu neaparat in ordinea asta, da asa imi aduc io aminte.

Ieri am dat la pesti pe dunare in timp ce traversam cu bacul pe la Braila sa scot niste suc de-l bausem mai devreme si sa-mi mai treaca putin greata.

Am halit la o terasa in Nehoiu o corba de vacuta super buna de mi-a luat greata de tot si dupa aia niste puple de pui cu cartofi de numa-numa. Si dupa aia m-a luat un somn asa pe drum de picoteam. Da macar n-am condus io. Mancare buna, 4 persoane cu felul I si felul 2 plus niste ape au costat in total vreo 87 RON.

Am baut la apa de am rupt, ca tare sete mi-a fost dupa atata Martini. Da macar am dat cu bifa ca mi-am baut mintile, ca tot aveam asta in plan de anu trecut si tot nu-mi reusea.

Tulcea –  Cluj inseamna cam ~ 10 ore de mers si destul de multe serpentine pe ici pe colo.

Acu nu ma mai doare capul. Vestea mai putin buna e ca trebuie sa-mi iau tenisi noi, ca pe aia vechi i-am stricat pe barca.

random car stuff

Azi am fost la revizie cu masinuta, schimbat toate chestiile de se pot schimba.

Cu ocazia de aproape 5 ani de condus am schimbat si distributia desi teoretic in carte zice ca la 120k km, astia de la reprezentanta zic ca fie 120k km fie 4 ani de masina. Acu io am zis ca mai bine sa fiu sigur, mai ales ca la cat stau la relanti prin Bucuresti…

Saptamana viitoare alta distractie: schimbat sincroanele si inca cate chestii pentru treapta 1 si 2 de viteza ca imi caraie aleator cand o bag intr-a doua (da, am verificat, e ambreiajul calcat complet cand face asta).

Cu ocazia asta o sa verific si ambreiajul sa vad in ce stare e, ca dupa 90k km e posibil sa vrea si el sa fie schimbat. Si ma roade sa vad cumva daca turbina trebuie curatata, da aia trebuie desfacuta… si o data desfacuta probabil trebuie curatata oricum ca nu pare a fi un deranj asa mare.

oglinda, oglinjoara

Duminica dimineata, aproape treaz eram cu bagajele in spinare pregatit de drumul lung spre Cluj. Si surpriza: careva noaptea mi-a ciordit oglinda de pe stanga de la masina. Si uite asa am bagat io pana la destinatie fara oglinda stanga. Distractiv era ca trebuie sa ma intorc sa vad daca nu vine careva cand aveam nevoie de oglinda, ca cu aia din interior nu m-am inteles, chiar daca am orientat-to spre stanga mult.

450km si 90RON mai incolo am iar oglinda la masina. Sper sa nu mai dispara. Macar cine a luat-o a facut-o cu grija ca a lasat intacte fierele si mufele de la incalzirea oglinzii.

random stuff

Prin 2007 asa am dat o caruta de bani pe niste ochelari polarizati pe care a doua zi i-am lasat intr-o cabina de proba in Austria. A doua sau a treia zi, dupa ce am ajuns in tara m-am dus si am dat o caruta mai mica de bani pe niste ochelari asemanatori, dar nepolarizati. Inainte sa plec din Barcelona am dat o alta caruta de bani pe alti ochelari de soare polarizati.

Pe astia ii tin cu grija in masina si imi place ca se vede contrastul mai bine decat cu vechii ochelari nepolarizati. Pe care inca ii am ca-mi sta bine cu ei la costum :)

Ieri s-a intors piticul din dotare din Jidania si pentru ca am fost cuminte si mai ales ca tot se apropie ziua mea, m-am facut c’un rucsac Samsonite facut special pentru laptop-uri de 14.1 inchi in care E6400-ele meu intra la fix.

/Me happy :)

android stuff

De cateva zile Google a dat drumul la cumparat aplicatii de pe Market si din Romania, asa ca am simtit nevoia incontrolabila e a sparge $10-15 pentru a vedea cum e. Acum am aplicatii al caror nume se termina in “pro” sau “premium” =))

Pe de alta parte, noul meu telefon crapa cam o data de doua ori pe saptamana. face un bzzzrrr si reboot. Am raportat la HTC broblemul, astept sa vad in cate luni scot si ei un fix. Cel mai probabil o sa bazai la Vodafone sa-mi dea alt telefon, o avea asta ceva defect hardware.

san stuff, take 4

Din categoria nu te juca duminica seara cu SAN-ul: nu stiu ce-am facut, da acu scrie mai repede decat citeste :(

300-330MB/sec write de la vreo 200-220MB/sec si 170-220MB/sec read de la vreo 280-300MB/sec.

Candva datele erau pe dos, acu s-au sucit. Asa ca am io impresia ca trebuie s-o iau “the hard way” si sa dau click-uri in nestire pana nimeresc setarile care trebuie.

Ironia face ca io sa le fac capul calendar la altii ca nu e bine sa faca modificari bulk c-o sa behaia sa faca restore la setari cum trebuie, da io am comis-o :((

10 ani

In weekend am fost acasa la intalnirea de 10 ani de la terminarea liceului.

Ma gandeam c-o sa fie asa… mergem la scoala, dupa aia la party, bem pana uitam si dupa aia fiecare care incotro.

N-a fost chiar asa. Cand am ajuns in curtea liceului ne-am recunoscut toti (aia veniti, cam vreo 20 din 30), mai un salut, mai o pupaceala dupa caz. Ciudat a devenit cand am intrat inauntru, atunci am realizat ca de 10 ani eu nu mai calcasem pe acolo. Si era asa cum mi-l aminteam: aceleasi planse pe pereti, scorojite de trecerea timpului, cateva schimbari pe ici pe colo, amfiteatrul parea acum mult mai mic decat mi-l aminteam eu, sala de clasa aproape neschimbata (doar bancile schimbate si ceva mai mici).

E emotionant. Serios. E asa un sentiment ciudat, cand vezi toate lucrurile astea. Nu pot sa-l descriu.

Dupa ce ne-am asezat fiecare in locurile noastre in banci, a venit dirigintele cu catalogul, s-a facut prezenta. Pe langa prezent am spus fiecare pe unde suntem, daca suntem casatoriti/copii, facultati terminate si toate cele. Dupa aia unii din profesori au mai bagat cate un discurs frumos. Am mai facut glume amintindu-ne ce prostii mai faceam pe la ore.

Dupa aia iesit la un suc, mai o barfa, mai o pizza sa mai treaca timpul.

La party seara baut lichior, ceva tentativa de whisky, halit un pic, dansat, facut poze si toate cele. Si dupa aia nani. Si pentru ca o colega n-a putut sa vina ca abia s-a dus pe meleaguri mai frumoase, am facut un skype party si am “plimbat-o” pe la toata lumea multumita iPhone-ului unui coleg.

As fi vrut sa scriu mai mult, da nu’s bun la povestit. Important e ca m-am bucurat ca ne-am revazut, am mai schimbat o vorba si ne-am simtit bine.

Pe data viitoare.

espana, restul de zile

Pentru ca unde am avut treaba nexam internet, iar roaming-ul de date e inca prohibitiv, n-am scris nimic.

M-am plimbat prin port (o parte din el), am vazut ca spaniolii baga flamenco la greu, nu prea se claxoneaza in trafic, am halit cea mai buna salata cu ton ever (ton afumat, super bun), am racit, am stat la hotel sa-mi suflu mucii in pijamale sub patura, am baut o sticla de sampanie de capul meu si m-a durut capul a doua zi rau de tot si am avut gura punga 2 zile, am fost intr-un club de fite, mi-am cumparat ochelari de soare polarizati, n-am gasit Starbucks in aeroport, mancarea de pe CSA a supt, astora din Barcelona le place arta abstracta ca mai toate cladirile de birouri sau centrele de expozitii aratau ciudat un pic, nu prea se omoara cu vorbitul de engleza, e mai ieftin ca’n Viena de mers cu taxiul, e plin de scutere, e cald si bine, au un aeroport super misto, strazi largi cu trotuare la fel de largi pentru pietoni, restaurante de tip “all you can eat” cu fructe de mare super delicioase, mojito yummy.

Poze am facut cateva, da au iesit aiurea si am zis ca mai bine nu le pun pe blog. Poate data viitoare.

esapana, ziua 1

Azi-dimineata rupt in gura de somn m-am imbarcat la CSA sa ajung la Barcelona cu niste treburi. CSA-ul a supt ingrozitor la capitolul mancare: primul zbor am primit un cacat. Adica un fel de strudel cu mere, dar doar cu aroma de mere si ceva ramasite. Rece. Al doilea zbor a fost un sandwich care a fost cat de cat okish asa, da nu strica un pranz. Macar au zburat bine.

In Barcelona, dupa gazarea de rigoare la hotel m-am dus sa vad stuff: o cladire de birouri in forma de ou alungit si La Sagrada Familia – un fel de mega biserica a astora. Care cre’ca e lucrata de romani, ca au inceput cu peste o suta de ani in urma sa lucreze la ea… si tot lucreaza :))

E foarte ciudata ca sa ma exprim asa, gandita de un gigi numit Gaudin care se pare ca a fost mare jmecher la construit stuff in Spania. Da distractia din Barcelona e buna de filme cu vampiri sau chestii post-apocaliptice: are lifturi de sticla inauntru mascate bine in coloane, balustrade cu pereti de sticla. Si e mare. da mare, ca citeam pe niste panouri informative ca unul din turnurile bisericii o sa aiba 170m. In fine, sa dam cu bifa ca m-am mai culturalizat un pic asa.

E misto in Barcelona, strazi mari, curate si sensuri unice la greu. Foarte multi scuteristi pe strazi, si comparativ cu rahatul de oras in care locuiesc, am auzit toata ziua 2 claxoane. Si tind sa cred ca erau romani aia.

Vineri intentionez sa ma duc sa vad un stadion d’al astora care cica iar e mare.

M-am prins ploaia, sper sa nu racesc. Am halit azi o super salata cu ton de am halit-o toata (mai putin ceapa ca dupa aia puteam si aveam arsuri pe stomac). Trebuie sa gasesc si io ton din ala, ca parea un pic afumat asa… mega bun.

Aeroportul zici ca e mall inauntru, ca are la magazine gramada in el. Ce bine e sa fii in Schengen, te doare la bascheti, te lasa astia cu avionul direct la gate-urile de plecare, fix in duty free.

Facui si ceva poze, da mai bine nu le pun, c’au iesit aiurea si mai si batea soarele cam deasupra si se reflecta peste tot.